Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Priprave na pust: Don Don pet milijonov v tovarno za cvrtje

Don Don bo krofe iz nove linije pošiljal po celotnem Balkanu
Margrethe Vestager evropska komisarka za konkurenco 25.2.2019 Ljubljana Slovenija

[Margrethe Vestager,evropski komisarji,komisarji,komisarke,EU,Evropska Unija,Ljubljana,Slovenija]
Margrethe Vestager evropska komisarka za konkurenco 25.2.2019 Ljubljana Slovenija [Margrethe Vestager,evropski komisarji,komisarji,komisarke,EU,Evropska Unija,Ljubljana,Slovenija]
25. 2. 2019 | 10:10
25. 2. 2019 | 10:16
1:32
Kapaciteta nove linije je do 6 milijonov kosov na mesec in predstavlja pomembno pridobitev za skupino Don Don. Proizvodnja linija je popolnoma avtomatizirana, s čimer je zagotovljena najvišja možna kakovost proizvodov, so sporočili iz vodilnega pekovskega podjetja v regiji.
 
Večja kapaciteta proizvodnje linije odpira možnosti razvoja podjetja Don Don širše v regiji. Največja sezona za cvrto pecivo je seveda prihajajoči pustni čas. V letošnjem letu za čas pusta v Don Don-u planiramo proizvodnjo 8 milijonov krofov za trg Slovenije in Hrvaškem. V zadnjem tednu bomo v proizvodnji porabili 60 ton marmelade in 9 ton posipnega sladkorja.

Investicijski cikel podjetje nadaljuje z najsodobnejšo tovarno za cvrte proizvode v regiji. Investicija v vrednosti 5 milijon evrov bo zaključena oktobra 2019  in bo nadomestila 14 let staro linijo v Kranju.
 
Proizvodnja krofov je že stekla januarja 2019 in z njo bo podjetje Don Don oskrbovalo vse trge na katerih je že sedaj prisotno (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora), vključno s trgom Bolgarije, so še sporočili iz podjetja.
 
 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine