Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Pot živil od polja do polic trgovin

Standard IFS Logistics poudarja zagotavljanje varnosti živil z vidika načel HACCP in prevoza neživil.
Od kod so živila in kam gredo? FOTO: Leon Vidic/delo
Od kod so živila in kam gredo? FOTO: Leon Vidic/delo
Miran Varga
20. 6. 2021 | 20:00
6:27

V nadaljevanju preberite:


Na kakovost in varnost hrane, ki jo uživamo, lahko pomembno vplivajo tudi logisti – ne le pridelovalci, kmetovalci, živinorejci in trgovci, na katere morda najprej pomislimo. Za to, da hrana sploh pride od pridelovalcev do porabnikov, namreč skrbijo različne dobavne in logistične verige. Na to, kako so pomembne, nas je opozorila tudi epidemija covida-19.

Delovanje obojih opredeljujejo različni standardi. Eden bolj zanimivih, čeprav v Sloveniji še ni močno prisoten, je IFS Logistics. Pred 15 leti predstavljeni mednarodni standard (izdali sta ga Nemško trgovinsko združenje HDE in Francosko trgovinsko združenje FCD) je namreč zapolnil vrzel med proizvajalcem in trgovcem
 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine