Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Odstopili trije nadzorniki Telekoma

Odstop v času dveh pomembnih prodaj, in sicer Ipka in TS Medie.
FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec
19. 10. 2020 | 18:27
19. 10. 2020 | 23:04
2:10
Ljubljana – Kot člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije so odstopili Aleš Šabeder, sicer predsednik nadzornega sveta in Barbara Cerovšek Zupančič ter Bernarda Babič. Odstopajo z dnem imenovanja novih nadzornikov. Pred zamenjavo verjetno ni pričakovati prodaje medijske družbe TS Medie in kosovskega operaterja Ipko.

Predsednik Nadzornega sveta Telekoma Slovenije Aleš Šabeder je v odstopni izjavi zapisal, da »zaradi trenutnih razmer, nesoglasij in različnih naziranj vloge nadzornega sveta družbe Telekom d.d. ne morem več opravljati svojih dolžnosti z zadostno mero dolžne skrbnosti nadzornika,« je Telekom sporočil prek Seoneta.

Z odstopoma se sproščajo mesta za imenovanje novih nadzornikov, skupščina pa ima tudi možnost za zamenjavo drugih predstavnikov kapitala. Menda ni izključeno, da bi nadzornike, ki so odstopil zbor delničarjev spet imenoval. Šabedru bi sedanji mandat potekel leta 2024, Barbari Zupančič Cerovšek leta 2023, medtem ko Bernardi Babič poteče mandat aprila prihodnje leto, tako kot tudi Barbari Kürner Čad.

Ker so trije člani podali odstopno izavo, je negotovo, kdaj bo Telekomu Slovenije uspelo prodati kosovnega operaterja Ipko in svojo medijsko družbo TS Media. K prodaji morajo soglasje podati tudi nadzorniki. Že prejšnji mesec smo poročali, da po neuradnih informacijah ni mogoče kmalu pričakovati prodaje Ipka, čeprav je nekaj ponudnikov izrazilo zanimanje za kosovsko družbo, ki se ji prihodki znižujejo.

Telekom Slovenije pa je prejšnji mesec začel prodajati družbo TS Media, ki je lastnica portala siol.net, drugega najbolj branega spletnega portala v Sloveniji. S prodajo te družbe bi se Telekom povsem umaknil iz medijev, potem ko je madžarski televiziji TV2 Media prodal Planet TV.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine