Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Nova tovarna v Pomurju. Zaposlitev za 150 ljudi

V regijo, ki ji kronično primanjkuje naložb, prihaja novo podjetje
V nekdanji tovarni vrečk bo Limec CNC zgradil novo proizvodnjo.<br />
FOTO: Sobotainfo
V nekdanji tovarni vrečk bo Limec CNC zgradil novo proizvodnjo.<br /> FOTO: Sobotainfo
Jaka Maučec, Sobotainfo
6. 8. 2019 | 18:30
6. 8. 2019 | 19:12
2:25
Odranci – Z začetkom prihodnjega tedna bo s proizvodnjo začela nova tovarna v Pomurju. Švicarsko podjetje Limec CNC je priložnost za širitev videlo v Odrancih. Postopoma naj bi zaposlili 150 delavcev.

V industrijski coni v Odrancih bo s proizvodnjo v ponedeljek začelo švicarsko podjetje Limec CNC. Nova tovarna v Odrancih že zaposluje 12 ljudi, še dodatnih 12 naj bi jih zaposlili v prvem ali drugem mesecu po začetku proizvodnje. Napovedi so v nadaljevanju še veliko večje.


Švicarsko podjetje


Lastnika in direktorja slovenske podružnice sicer švicarske družbe Limec CNC sta Hans Peter Strebel, ki ima 60-odstotni delež, in Stevan Novak, ki ima 40-odstotni delež.
Gre za mednarodno podjetje in sistemskega dobavitelja, ki naj bi v Odrancih z desetimi rezkalnimi in stružnimi stroji CNC izdelovalo visoko natančne delovne kose, je razvidno s spletne strani podjetja. Maja so ustanovili slovensko podjetje s sedežem v Odrancih, prek matične družbe s sedežem v švicarskem Feusisbergu Limec Solutions pa imajo v Sloveniji obrate v Ljubljani, Novem mestu, Kranju in Horjulu. Proizvodnjo imajo tudi v Italiji in Romuniji.
 

Zgradili bodo novo halo


Podjetje, ki bo po napovedih v Odrancih zaposlovalo 150 ljudi, bo začelo obratovati v stavbi nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij. Zemljišče in stavbo so odkupili od banke, po besedah odranskega župana pa načrtujejo postavitev nove hale, od katere bi z zaračunavanjem komunalnega prispevka korist imela tudi občina. Odprtje nove tovarne na Dolinski cesti ob cesti Odranci–Trnje bo to nedeljo.

Že naslednji dan bodo začeli s proizvodnjo. Zgodba o tem, kako je švicarsko podjetje našlo prostor za širitev prav v Odrancih, je zelo zanimiva: »Nek moški, ki dela pri tem švicarskemu podjetju, je kupil hišo v Odrancih. Ta človek je iskal potencialne lokacije za novo tovarno njihovega podjetja, in tako je prišel do te lokacije,« je pojasnil odranski župan Ivan Markoja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine