Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Negotova prihodnost nemških avtomobilistov

Šef Volkswagna: Naša avtomobilska industrija ima le 50 odstotkov možnosti, da ostane na vrhu 
Herbert Diess, šef Volkswagna opozarja na negotovo nemško avtomobilsko prihodnost.
Herbert Diess, šef Volkswagna opozarja na negotovo nemško avtomobilsko prihodnost.
16. 10. 2018 | 08:45
16. 10. 2018 | 13:55
1:49
Kot je po poročanju Reutersa na eni konferenc včeraj dejal predsednik uprave Volkswagna Herbert Diess, ima nemška avtomobilska industrija, če ne bo odgovorila na emisijske zahteve in prilagodila dobaviteljske verige, le polovične možnosti, da ostane vodilni igralec na tem področju.

»Potrebo po proizvodnji električnih avtomobilov in akumulatorjev bolj kot motorjev na notranje zgorevanje ter pojav novih geopolitičnih groženj silijo avtomobilske proizvajalce v pospešene korenite reforme, ki pomenijo za nekatere grožnjo obstoja. Z današnjega vidika so možnosti približno pol-pol, da bo nemška avtomobilska industrija tudi čez desetletje v globalni eliti«, je rekel Diess.

Kot je znano, zahteva Evropska unija znižanje emisij ogljikovega dioksida za 35 odstotkov do leta 2030, v Nemčiji so si sicer prizadevali za manj ostro zmanjšanje. Nemške znamke BMW, Audi, Mercedes obvladujejo veliko večino premijskega segmenta, zahtevano znižanje naj bi najbolj udarilo prav ta vozila, ki imajo pogosto motorje z višjo močjo. »Vsi smo navajeni, da so okoli naših glavnih tovarn in tovarn dobaviteljev cvetoče, industrializiriane metropole, kjer ljudje radi živijo in delajo, vendar ni zagotovila, da bo tako za vselej«, je rekel Diess in dodal, da bodo za povprečno 30-odstotno znižanje emisij ogljikovega dioksida do leta 2030  delež povsem električnih avotmobilov morali povečati na 30 odstotkov.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine