Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Napočil je čas za temeljito prevetritev

V 2022 skupino s 1960 zaposlenimi čakajo digitalna transformacija, nova cenovna politika, nova podoba in 10-milijonska vlaganja.
Del nove linije nizkonapetnostih talilnih vložkov v izlaškem Etiju. FOTO: arhiv Eti
Del nove linije nizkonapetnostih talilnih vložkov v izlaškem Etiju. FOTO: arhiv Eti
6. 1. 2022 | 05:00
6. 1. 2022 | 09:37
4:52

V nadaljevanju preberite:

Lanski dobiček bo višji od predlanskega predvsem na rovaš visokega obsega prodaje. »Se nam je pa znižala marža iz poslovanja,« dodaja Berginc: »Razlogi so znani: izredno povišanje cen energentov in surovin v preteklem letu.« Najvišjo rast prodaje so zabeležili v Nemčiji, kjer je padel nov rekord: 10 milijonov evrov prodaje enemu kupcu. Gre za skupino Garo, s katero Eti sodeluje že petnajst let, v zadnjih letih pa so postali njihov največji kupec. Sodelujejo na področju zahtevnih skandinavskih trgov in tehnološko naprednih izdelkov, kot so obnovljivi viri in pametne inštalacije.

Ob prevzemu pred petimi leti je novi lastnik Etija, družba Andlinger, napovedal, da dobiček v prihodnje ostaja na Izlakah. Napovedi je tudi uresničil, saj se delitev dobička tudi letos ne bo spremenila, pravijo v Etiju. Dividend ne bodo izplačali. Dobiček bodo investirali v nadaljnjo rast in razvoj podjetja. Za primerjavo: čisti dobiček 2020 je po podatkih iz letnega poročila sicer znašal 6,9 milijona evrov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine