Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Nada Drobne Popovič in Bruno Glaser v upravo GEN energije

Nadzorni svet ocenjuje, da bosta oba novo imenovana člana poslovodstva lahko pomembno prispevala k razvoju in uspešnosti družbe in Skupine GEN.
FOTO: Voranc Vogel
FOTO: Voranc Vogel
26. 6. 2024 | 19:36
26. 6. 2024 | 19:41
2:14

Nadzorni svet družbe GEN energija je ob upoštevanju, da se intenzivirajo aktivnosti na projektu JEK2 in da družba izvaja ambiciozno srednjeročno strategijo, soglasno sprejel odločitev, da z namenom obvladovanja kadrovskih poslovodskih tveganj poslovodstvo družbe GEN energija dopolni z dvema dodatnima članoma, kot to predvideva akt o ustanovitvi družbe.

Na današnji redni seji Nadzornega sveta GEN energija je tako nadzorni svet v poslovodstvo družbe imenoval Nado Drobne Popović na mesto finančne direktorice družbe in Bruna Glaserja na mesto poslovnega direktorja družbe. Oba nastopita štiriletni mandat s 1. 7. 2024. Generalni direktor družbe ostaja Dejan Paravan, so sporočili iz družbe.

Nada Drobne Popović ima bogate izkušnje na različnih vodilnih delovnih mestih. V letih 2019–2023 je bila predsednica uprave družbe Petrol d.d., pred tem je bila 2 leti finančna direktorica v družbi Sij Acroni  in 3 leta članica uprave SDH.

Bruno Glaser ima dolgoletne izkušnje na področju jedrskih tehnologij. Od leta 1993 do 2019 je bil zaposlen v NEK, nazadnje kot vodja službe za analize in dovoljenja. Od leta 2019 dalje je zaposlen v družbi GEN energija d.o.o., kjer je Vodja sektorja za nove jedrske objekte in vodja projekta JEK2.

Nadzorni svet ocenjuje, da bosta oba novo imenovana člana poslovodstva s svojimi vodstvenimi ter strokovnimi izkušnjami in znanji lahko pomembno prispevala k razvoju in uspešnosti družbe in Skupine GEN.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine