Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Matej Pirc je novi glavni izvršni direktor DUTB

Postal je vršilec dolžnosti, nasledil bo Imreta Balogha.
Matej Pric je nekdanji predsednik uprave SDH, na DUTB pa je doslej bil finančni direktor. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Matej Pric je nekdanji predsednik uprave SDH, na DUTB pa je doslej bil finančni direktor. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
25. 1. 2019 | 14:27
25. 1. 2019 | 15:17
1:36
Matej Pirc je novi v. d. glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), so potrdili v DUTB. Stalnega glavnega izvršnega direktorja bodo iskali z mednarodnim razpisom, ki bo objavljen v kratkem.

Na tem mestu bo nasledil Imreta Balogha, ki je odstopil s položaja. Izvršna direktorja Andrej Prebil in Jože Jaklin opravljata naloge v okviru njunih osnovnih pristojnosti še naprej.

Pirc je nekdanji predsednik uprave SDH in je bil doslej na DUTB finančni direktor. V DUTB je prišel avgusta 2017, novo funkcijo pa je nastopil z današnjim dnem in jo bo opravljal do zaključka postopka izbire stalnega glavnega izvršnega direktorja.

Imenovanje vršilca dolžnosti izvršnega direktorja je eden od prvih konkretnih korakov upravnega odbora v novi sestavi po decembrskem imenovanju dveh novih neizvršnih direktorjev – Tomaža Beska in Marka Tišme – in odstopu Imreta Balogha. Upravni odbor hoče urediti in stabilizirati razmere v družbi, ki je bila v zadnjem času predmet številnih zunanjih presoj, ter poskrbeti, da bo DUTB nemoteno opravljala svoje osnovno poslanstvo. To pa je slovenskim davkoplačevalcem povrniti čim več denarja, ki so ga vložili v sanacijo slovenskega bančnega sistema, so še sporočili iz DUTB.
 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine