Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Madžari že kadrujejo v SKB banki

Skupščina je v upravni odbor imenovala predstavnike OTP, ki bodo funkcijo nastopili po zaključku transakcije.
FOTO: Blaz Samec/Delo
FOTO: Blaz Samec/Delo
24. 7. 2019 | 10:55
24. 7. 2019 | 16:27
2:25
Madžarska OTP se že pripravlja na prevzem SKB banke, ki jo je od francoske Société Générale kupila v začetku maja letos, a še čaka na potrebna soglasja regulatorjev. Skupščina SKB je namreč v upravni odbor že imenovala predstavnike OTP, in sicer Zsoltana Barno, Imreta Bertalana, Anno Florovo Mitkovo, Branka Mikšo, Drago Cukjati in Anito Stojčevsko, ki bodo mandat nastopili, ko bo nakupna transakcija za SKB končana.
 
Barna, ki je namestnik šefa OTP banke, bo po naših informacijah zelo verjetno postal tudi predsednik upravnega odbora.
 
Kot smo poročali, v OTP ocenjujejo, da je naša četrta največja banka med najdonosnejšimi v Sloveniji. »Kot vidimo, smo dobili zelo dobro banko, ki ji je v zadnjem letu uspelo povečati tržni delež in zadovoljstvo strank,« je povedal prvi mož OTP Sándor Csányi. Ta je v začetku meseca napovedal, da bodo ohranili lokalno vodstvo SKB banke. Skupščina je včeraj v upravni odbor imenovala Milana Žiarana in Manico Novak, ki sta včeraj že prevzela svojo funkcijo in bi jo, kot je razumeti iz sklepov, lahko obdržala tudi po madžarskem prevzemu.
 

Preimenovanje še preučujejo

 
OTP je že prisoten v devetih državah v regiji, kjer je prevzete banke večinoma preimenoval v OTP. Ali se bo to zgodilo tudi s SKB banko, še ne morejo povedati, saj se o tem odločajo po preučitvi trga. OTP želi v Sloveniji doseči vsaj desetodstotni tržni delež. »Za nas je pomembno, da smo prisotni na slovenskem trgu, saj ste sosednja država. Posel lahko ponudimo madžarskim in slovenskim podjetjem,« je dejal Csányi, ki računa, da bodo v konsolidaciji bančnega sistema lahko prevzeli še kakšno našo banko, sicer bodo rasli organsko.
 
Kot je znano, se je OTP potegoval tudi za nakup Abanke, za katero pa je ponudil okoli 400 milijonov evrov ali približno desetino manj kot njegov tekmec, Nova KBM v lasti sklada Apollo. »Za Abanko smo dali ponudbo, ki smo jo ocenili kot najvišjo možno,« je dejal Csányi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine