Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Ivanka Trump bo Kitajcem prodajala glasovalne aparate

Med modnimi dodatki tudi škatle za klobase.
Foto Jim Watson Afp
Foto Jim Watson Afp
6. 11. 2018 | 16:32
6. 11. 2018 | 17:10
2:09
Hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegova osebna svetovalka Ivanka Trump je prejšnji mesec na kitajskem uspela registrirati 16 blagovnih znamk. Med njimi so tudi glasovalni aparati.

Družina Trump je že vse od izvolitve Donalda Trumpa deležna številnih kritik na račun izkoriščanja predsedniške funkcije za osebne interese. Trumpovi, ki so med drugim lastniki poslovnih nepremičnin in hotelov, v katerih radi prenočujejo tuji politiki in drugi veljaki.

Ivanka Trump pa je znana po svoji liniji modnih izdelkov. Ker je najstarejša Trumpova hči tudi v vlogi neformalne svetovalke ameriškega predsednika je julija napovedala ukinitev modne linije, da bi se lahko posvetila izzivom bele hiše.

A to kot kaže velja le za ZDA. Skupina državljanov za odgovornost in etiko iz Washingtona je med uradnimi dokumenti izbrskala, da je Kitajska prejšnji mesec dovolila registracijo 16 novih blagovnih znamk modni hiši Ivanke Trump.

Še bolj zanimiv pa je pregled blagovnih znamk. Poleg bolj običajnih modnih dodatkov kot so čevlji, torbice in nakit, so se na seznamu znašli tudi škatle za klobase in glasovalne naprave.

Družba je sicer za registracijo blagovnih znamk zaprosila že leta 2016 (kmalu po začetku mandata Donalda Trumpa). Iz bele hiša pa pojasnjujejo, da bo Ivanka Trump, kljub temu, da začasno ukinja svoje poslovne aktivnosti, še naprej registrirala blagovne znamke in se s tem pripravljala na ponovno zagon aktivnosti po končanem mandatu njenega očeta.

Registracija blagovnih znamk bi lahko bila sporna tudi z vidika trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko. Kitajska je te blagovne znamke registrirala le nekaj dni preden je ameriški predsednik Donald Trump umaknil blokado kitajskega tehnološkega velikana ZTE.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine