Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Intereuropa pred prodajo manjša zadolženost

Prihodki večji, dobiček pa tretjino manjši kot lani
ni podpisa
ni podpisa
23. 5. 2019 | 16:15
23. 5. 2019 | 16:15
1:41
Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju ustvarila 39,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka več kot v istem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja se je medletno znižal za več kot tretjino in znaša 1,3 milijona evrov. Tudi čisti dobiček je več kot tretjino manjši kot lani in znaša 870 tisoč evrov.

Neto finančni dolg skupine je znašal ob zaključku prvega četrtletja 58,6 milijona evrov, kar je za 1,6 milijona evrov manj kot ob koncu leta 2018, sporočajo iz koprskega logista.  Ta del je pomemben za delničarje, ki čakajo končni dogovor o prevzemu. Kot je znano Intereuropo prevzema Pošta Slovenije, ki bo za logistični koncern iz Kopra odštela okoli 145 milijonov evrov zmanjšano za dolgove družbe.

Zaradi uskladitve novih računovodskih standardov in zaradi spremenjenih predpostavk glede prodaje poslovno nepotrebnega premoženja je Intereuropa tudi prilagodila letošnji načrt poslovanja. Skupina letos načrtuje 169,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je milijon evrov več kot je predvidela decembra lani. Bo pa za milijon evrov manjši od prvotnih načrtov dobiček iz poslovanje pred amortizacijo (EBITDA), ki naj bi dosegel 13,2 milijona evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine