Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Eti pogreša motivirane zdrave brezposelne

Zaradi nove proizvodne hale in prihodnje avtomatske linije iščejo različne profile. 
Potrebujejo delavce v proizvodnji in skladišču. FOTO: Polona Malovrh
Potrebujejo delavce v proizvodnji in skladišču. FOTO: Polona Malovrh
24. 8. 2018 | 10:31
24. 8. 2018 | 10:36
4:11
Izlake – »Takoj do nove službe! Eti vas želi v svoj kolektiv! Ste za?« Tako je kadrovska agencija Trenkwalder v imenu izlaškega Etija to poletje nagovorila 27.000 naslovnikov v Zasavju, Laškem in na Vranskem. Pred Etijem so 20-milijonska vlaganja v proizvodne zmogljivosti, od tod tudi povečane potrebe po delavcih. Prvi kandidati se na razgovore javljajo ravno v teh dneh.

»Opažamo, da je iskalcev zaposlitve vse manj, večinoma k nam prihajajo iz drugih podjetij, ne iz odprte brezposelnosti. Motiviranega, zdravega, brezposelnega kandidata nismo srečali že nekaj mesecev,« v upanju, da bo na tokratnih razgovorih več sreče, pravi Sabina Pešec, Etijeva strokovna sodelavka za marketing in odnose z javnostmi.
 

Iščejo še 15 študentov


Trenkwalder je v imenu Etija razposlal 27.000 letakov z vabili k novi službi; odziv je dober. FOTO: Polona Malovrh
Trenkwalder je v imenu Etija razposlal 27.000 letakov z vabili k novi službi; odziv je dober. FOTO: Polona Malovrh
V Trenkwalderju so zadovoljni z odzivom na poslane letake z vabilom v »največje podjetje v Zasavju s skoraj 70-letno tradicijo« na področju izdelkov za električne inštalacije. Eti za novo proizvodno halo, ki jo bodo začeli graditi predvidoma oktobra, dokončali pa maja prihodnje leto, in za bodočo avtomatsko linijo za zaščitna FID-stikala išče različne profile za redno zaposlitev: delavce za preprosta dela, posluževalce linij in naprav, vzdrževalce in skladiščnike. V slovenskih družbah skupine ETI je trenutno 1250 delavcev in, zanimivo, kar 65 študentov ali še vedno 15 manj, kot jih v proizvodnji iščejo ta hip.

Odločitve o Poljski še ni

Investicijo v nov objekt ocenjujejo na dva, proizvodno linijo pa na okrog sedem milijonov evrov. Linija je že naročena in je v fazi konstruiranja, večina izvajalcev je iz Slovenije. Eti bo proizvodnjo FID-stikal podvojil na dva milijona kosov, kar naj bi zadoščalo za oskrbo trgov za naslednjih pet let. Za proizvodno halo na 4000 kvadratnih metrih trenutno iščejo ponudbe tako domačih kot tujih izvajalcev. Hala bo zahteven gradbeni podvig. Glede na to, da Etiju kronično primanjkuje prostora za širitev, jo bodo gradili nad obstoječimi halami.

V sklopu 20-milijonskih vlaganj v letošnjem in prihodnjem letu so načrtovali tudi nov objekt na Poljskem, ki je Etijev najhitreje rastoči trg, a je novogradnja odvisna od proizvodnje novih stikal etimat. V Etiju se bodo morali v naslednjih mesecih odločiti, kje jih bodo proizvajali. V ta namen bodo do konca oktobra ponovno temeljito prevetrili slovensko in poljsko proizvodno lokacijo. Načrtovana dveletna vlaganja predstavljajo slabo tretjino samo v prvem letošnjem polletju ustvarjenih prihodkov skupine Eti. Bilo jih je 63 milijonov evrov ali skoraj desetino več kot v enakem obdobju lani in pet odstotkov nad planom.
 

Agencijski delavci so enakovredni


V 2017 so bile slovenske družbe skupine Eti v nasprotju s številnimi drugimi podjetji pri nas uspešne pri pridobivanju kadrov, saj jim je ob hkratnem nizkemu številu odhodov uspelo število angažiranih delavcev dvigniti kar za 71. Letos zaposlovanje novih delavcev zadošča za pokrivanje upokojitev in odhodov, ne pa tudi, kot že rečeno, za bistveno povečanje proizvodnih aktivnosti. V zadnjem letu so iz kadrovske agencije prezaposlili 81 ljudi. Peščeva poudarja, da so agencijski delavci v Etiju enakovredni njihovim in da jih ima nekaj tudi pogodbo za nedoločen čas v Trenkwalderju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine