Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Droni niso tako blizu, kot se morebiti zdi

Šele kombinacija regulative in novih tehničnih rešitev bo dostavljanje z droni v zadnjem kilometru naredila res dostopno.
Dostava z droni je za zdaj cenovno upravičena predvsem, ko gre za dragocen ali pomemben tovor – na primer medicinske vzorce.

FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Dostava z droni je za zdaj cenovno upravičena predvsem, ko gre za dragocen ali pomemben tovor – na primer medicinske vzorce. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
22. 5. 2022 | 20:00
7:34

V nadaljevanju preberite:

Dostavljanje z droni, predvsem v tako imenovanem zadnjem kilometru (od lokalnega logističnega vozlišča do naročnika), je področje, ki ga pazljivo opazujejo – in tudi razvijajo – vsi logisti, ki se ukvarjajo z dostavo manjših pošiljk za individualne naročnike.

Novic o tem, kaj droni zmorejo, je veliko, v prakso uvedenih in delujočih rešitev pa v resnici zelo malo. »Amazon ponekod že dostavlja do 2,5 kilograma težke pakete, drone preizkušajo mnogi ponudniki. Še najbližje rednim dostavam so na Irskem v mestu Galway, kjer dron dostavi tovor tako, da ga spusti z jeklenico in ga odloži,« je povedal Kristijan Perčič, direktor inovacij pri Pošti Slovenije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine