Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Del poslovnih poročil bo tudi poročanje o ESG

Za velika borzna podjetja že letos veljajo dodatne zaveze o razkrivanju podatkov v skladu z direktivo CSRD.
Spodbude podjetjem za bolj odgovorne poslovne prakse do okolja v najširšem smislu so kot most v zeleni prehod. FOTO: Jure Eržen/Delo
Spodbude podjetjem za bolj odgovorne poslovne prakse do okolja v najširšem smislu so kot most v zeleni prehod. FOTO: Jure Eržen/Delo
21. 7. 2024 | 20:00
6:42

V nadaljevanju preberite:

Konec junija je vlada v državni zbor vložila predlog sprememb zakona o gospodarskih družbah (s kratico ZGD-1M), ki bo v naš pravni red prenesel določbe iz več evropskih direktiv. Eno od področij se dotika trajnostnega poslovanja – predvsem velika podjetja bodo morala o svoji dejavnosti razkrivati več podatkov, tudi takih, ki se tičejo njihovega odnosa do okolja v najširšem smislu.

Gre za direktivo glede poročanja podjetij o trajnostnosti, ki je bila sprejeta leta 2022, veljati pa je začela letos. Znana je pod kratico CSRD (The Corporate Sustainability Reporting Directive), gre pa za predpis, ki poskuša v poslovno prakso prenesti zaveze političnega dogovora o podnebni nevtralnosti.

Cilj direktive je omogočiti boljši vpogled v trajnostno poslovanje podjetij, jih spodbuditi k zmanjšanju negativnega vpliva na okolje in družbo ter prispevati k prehodu na trajnostno gospodarstvo in doseganje podnebnih ciljev Evropske unije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine