Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

CME išče sinergije med Pro Plusom in RTL Hrvaška

Predsednik uprave RTL Hrvaška je postal Branko Čakarmiš, ki ostaja tudi generalni direktor Pro Plusa.
Pro Plus, ki izdaja programa POP TV in Kanal A, je v lasti CME. FOTO: Jure Eržen/Delo
Pro Plus, ki izdaja programa POP TV in Kanal A, je v lasti CME. FOTO: Jure Eržen/Delo
N. G.
1. 6. 2022 | 13:12
1. 6. 2022 | 13:39
1:55

CME Media Enterprises, ki je lastnica medijske hiše Pro Plus, je objavila, da je po prejemu odobritve hrvaškega regulatorja zaključila transakcijo za prevzem RTL Hrvaška. Predsednik uprave RTL Hrvaška je postal Branko Čakarmiš, ki ostaja tudi generalni direktor Pro Plusa.

Branko Čakarmiš. FOTO: Jure Eržen/Delo
Branko Čakarmiš. FOTO: Jure Eržen/Delo
V CME si želijo tesnega sodelovanja med RTL Hrvaška in Pro Plusom v Sloveniji, kar bi prineslo številne sinergije, predvsem na področjih digitalizacije in produkcije vsebin, so sporočili iz Pro Plusa. »Navdušeni smo, da se je RTL Hrvaška pridružila družini CME, s čimer širimo svojo prisotnost v regiji Adriatik, ki ponuja izjemen potencial rasti. Naši zvesti gledalci lahko pričakujejo povečano produkcijo lokalnih vsebin, izboljšano digitalno ponudbo in nadaljnjo predanost visokokakovostnemu in pluralnemu novinarstvu,« je povedal Didier Stoessel, izvršni direktor CME za Hrvaško, Češko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo. Predsednik uprave RTL Hrvaška in izvršni direktor regije Adriatik je postal Branko Čakarmiš.

image_alt
Čehi vlagajo v industrijo, logistiko in nepremičnine

CME ima v lasti šest izdajateljev televizijskih programov v šestih državah srednje in vzhodne Evrope, ki obsegajo 42 kanalov in dosegajo skupno občinstvo 49 milijonov gledalcev. CME je v lasti češke investicijske skupine PPF Group.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine