Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji z zmago v veliki derbi s Salzburgom

SŽ Olimpija še naprej niza sijajne izide v ICEHL, SIJ Acroni Jesenice pa so v alpski ligi zmagale devetič zapored.
Ljubljanski hokejisti so v 7. nastopu sezone med regionalno elito petič zmagali in so na imenitnem 2. mestu lestvice ICEHL. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Ljubljanski hokejisti so v 7. nastopu sezone med regionalno elito petič zmagali in so na imenitnem 2. mestu lestvice ICEHL. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
8. 10. 2021 | 23:56
9. 10. 2021 | 00:14
2:07
Olimpijini hokejisti so se z novo zmago, tokrat proti Brunicu s 5:3 (0:1, 3:0, 2:2; Piche, Mušič, Čimžar, Sodja, Jezovšek), utrdili na visokem 2. mestu ICEHL in si tako priigrali imenitno popotnico v pričakovanju velikega nedeljskega derbija s Salzburgom. Tokrat si je predstavo proti gostom z Južne Tirolske, sicer starim znancem iz alpske lige, ogledalo 1100 obiskovalcev, v nedeljo (Tivoli, 18.00) pa gre pričakovati rekordno število navzočih v tej sezoni na tribunah ljubljanske ledne dvorane.

Podobno kot v omenjeni alpski ligi, kjer sta prav ta dva kluba pred dvema letoma uprizorila imenitno finalno serijo, v kateri so bili zmaji v zmagah boljši s 4:3, je bil tudi tokrat boj neizprosen, Ljubljančani so se morali za nove točke močno potruditi. 

Toda rokopis trenerja novega Olimpijinega trenerja Mitja Šivica je bil spet viden, njegova moštva igrajo nepopustljivo in tudi odgovorno: zmaji so si na vsej tekmi privoščile le dve kazni. Vodstvo tekmecev po prvih 20 minutah jih ni strlo, tudi gostje po domačem zasuku niso popuščali, zadnji gol so prejeli, ko so poskusili izenačiti brez vratarja, torej s šestim igralcem v polju.


Jesenice devetič zapored


Uspešni so bili tudi železarji. Resda pri deveti zmagi v nizu za točke alpske lige z igro tokrat niso blesteli, njihova torkova predstava z Asiagom je bila na višji ravni, toda na koncu so le strli čvrst oreh Bregenzerwalda z edinim golom na tekmi v 53. minuti. Zadel je Erik Svetina, v tej sezoni doslej eden najboljših pri jeseniškem moštvu.

Tekmo si je v Podmežakli ogledalo 400 domačih privržencev, tudi na Jesenicah pa naslednjič upajo na rekorden obisk sezone – v torek se bodo namreč železarji pomerili z zmaji za točke državnega prvenstva.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine