Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmajem spodrsnilo na domačem ledu

V 12. kolu odprtega avstrijskega prvenstva v hokeju Olimpija izgubila proti moštvu iz Gradca. Že v torek s hokejisti iz Feldkircha.
Rudolf Červeny se je vpisal med strelce, a to ni bilo dovolj za Olimpijin uspeh. FOTO: Blaž Samec/Delo
Rudolf Červeny se je vpisal med strelce, a to ni bilo dovolj za Olimpijin uspeh. FOTO: Blaž Samec/Delo
STA, Š. R.
27. 10. 2024 | 21:42
27. 10. 2024 | 21:43
2:22

Hokejisti Olimpije so v 12. kolu ICEHLizgubili doma prti moštvu Graz 99ers z 2:4 (0:1, 0:1, 2:2; Červeny 52., Sabolič 58.; Bailey 5., Vela 35., 45., 55.).

Tekmeca z avstrijske Štajerske so pred 14 dnevi v dvorani Tivoli premagali, takrat je bil Graz še vodilni na lestvici. Ta pa je tokrat prevladoval večji del tekme. Domači niso imeli veliko priložnosti, precej več dela pa je imel Luka Kolin, ki je dobil priložnost v vratih domače ekipe. Opravljal ga je dobro in z nekaj odličnimi obrambami preprečil še večji zaostanek.

Ljubljančani se spet niso izkazali v igri z igralcem več. Sami so svoje prednosti zapravljali, gostom pa so s kaznimi na svoji strani omogočali zadetke. Prvega so na tak način Štajerci dosegli v 45. minuti, ko so številčno premoč izkoristili že po nekaj sekundah.

Za nekaj upanja je poskrbel Rudolf Červeny, ko je spretno zadel po slalomu v obrambi v 52. minuti. A so si takoj zatem domači privoščili nerazumljivo napako, saj sta v presledku pol minute na kazensko klop sedla Žiga Pavlin in Maris Bičevskis. Prednost 5:3 pa je hladnokrvno izkoristil Marcus Vela za svoj že tretji gol ta večer.

Že več kot tri minute pred koncem so domači tvegali brez Kolina. Ob izključitvi na graški strani je nato prednost dveh igralcev izkoristil Robert Sabolič. To pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, Gradec se je tako oddolžil Ljubljančanom za poraz s povsem enakim izidom 4:2.

Gradec je zdaj spet drugi na lestvici, Ljubljančani so zdrsnili na šesto mesto.

Današnja tekma je bila prva od štirih zaporednih domačih; v torek v Ljubljano prihaja tretji Fehervar, v petek ekipa iz Feldkircha, v soboto pa še Innsburck.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine