Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zimski drobiž: Fillon Maillet prvič v karieri na najvišji stopnički

Ne na biatlonskem skupinskem štartu ne na tekaški štafeti ne med kombinatorci na Norveškem Slovenija ni imela predstavnikov.
Heidi Weng je pomagala Norvežankam do zmage. FOTO: Björn Larsson Rosvall/Reuters
Heidi Weng je pomagala Norvežankam do zmage. FOTO: Björn Larsson Rosvall/Reuters
J. P., N. Gr.
27. 1. 2019 | 13:32
27. 1. 2019 | 16:58
3:47
Anterselva – Šesto postajo poolimpijske zime biatlonskega svetovnega pokala v italijanski Anterselvi sta danes zapečatili tekmi s skupinskim štartom. Med dekleti se je na 12,5 kilometra dolgi progi prve zmage v sezoni, po dveh drugih mestih, vendarle razveselila 25-letna Nemka Laura Dahlmeier, dvakrat zlata in enkrat bronasta z lanskih olimpijskih iger v Pjongčangu ter sedemkratna svetovna prvakinja. V troboju tekmovalk, ki jim je roka po enkrat zadrhtela, je za četrt minute pustila za seboj Čehinjo Marketo Davidovo in svojo rojakinjo Vanesso Hinz. Slovenk na preizkušnji ni bilo. Zdaj se biatlonska karavana seli onkraj luže, v začetku februarja se bo najprej ustavila v kanadskem Canmoru.
 

Fillon Maillet junak Anterselve


Francoski biatlonec Quentin Fillon Maillet je zmagovalec tekme s skupinskim startom na 15 kilometrov za točke svetovnega pokala v Anterselvi. Za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu je zadel vseh 20 tarč, na koncu pa je za 14,3 sekunde premagal najboljšega biatlonca te zime, Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, ki je zgrešil dve tarči. Na tretjem mestu je končal Nemec Arnd Peiffer, ki je zaostal 24,6 sekunde, na strelišču pa je bil 100-odstoten. Slovencev ni bilo na štartu.​


Prepričljive Norvežanke, zmaga druge ruske ekipe


V slovenskem taboru v smučarskem teku so se odločili švedsko postajo svetovnega pokala ta konec tedna v Ulricehamnu izpustiti. Tako naših tekmovalcev ni bilo na štartu že na včerajšnji preizkušnji na razdalji v prostem koraku, prav tako jih seveda ni bilo danes na štafetni tekmi. V ženski konkurenci so se na stopničkah znašle zgolj Skandinavke, prepričljive zmage z več kot polminutnim naskokom pa so se veselile Norvežanke Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen in Ingvild Flugstad Østberg. Po prvi predaji so po zaslugi Julije Belorukove še vodile Rusinje, ki pa so naposled ostale celo brez stopničk, premoč so namreč priznale tudi Švedinjam in Finkam. V moški konkurenci so prepričljivo slavili Rusi, do zmage pa je prišla njihova druga ekipa v postavi Jevgenij Belov, Aleksander Besmertnih, Denis Spicov in Artem Malcev, ki je bila za 20,8 sekunde boljša od prve ekipe.​ V njej so bili Andrej Larkov, Aleksander Bolšunov, Andrej Melničenko in Sergej Ustjugov. Tretje mesto so z zaostankom 35,8 stotink sekunde zasedli Norvežani, četrti so bili Finci, peti pa Švedi.​


Riiber osmič v zimi


Norveški nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber je ponovil včerajšnji podvig in tudi na drugi zaporedni preizkušnji svetovnega pokala v domačem Trondheimu opravil z vso konkurenco, kar se mu je posrečilo že osmič v sezoni, kar pomeni, da je zmagovalec več kot polovice vseh (15) preizkušenj. Razlike danes so bile majhne, prvo peterico je ločilo natanko pet sekund, 21-letni Nemec Vinzenz Geiger, najuspešnejši pred dvema tednoma v dolini Fiemme, je zaostal pičle 1,2 sekunde. Riiber ima zdaj v skupni razvrstitvi sezone pred selitvijo v Klingenthal že 357 točk naskoka pred prvim zasledovalcem, Nemcem Johannesom Rydzekom. Slovencev v Trondheimu ni bilo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine