Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Veter prekrižal račune prirediteljem spektakla na Kulmu

V Bad Mitterndorfu oziroma Tauplitzu so odpovedali današnje kvalifikacije za 28. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.
Japonski smučarski skakalec Naoki Nakamura si je med današnjim čakanjem vzel čas tudi za navijač. FOTO: Erwin Scheriau/AFP
Japonski smučarski skakalec Naoki Nakamura si je med današnjim čakanjem vzel čas tudi za navijač. FOTO: Erwin Scheriau/AFP
25. 1. 2024 | 14:10
25. 1. 2024 | 14:18
1:34

Zaradi premočnih vetrovnih sunkov avstrijskim prirediteljem 28. svetovnega prvenstva v smučarskih poletih ni preostalo drugega, kot da so odpovedali celotni spored uvodnega dne na Kulmu. Uradni trening bodo poskušali izpeljati jutri ob 9. uri, kvalifikacij pa ne bo. To pomeni, da bo v prvi seriji posamične tekme, ki se bo jutri začela ob 14. uri, nastopilo vseh 47 skakalcev s pravico nastopa, med njimi tudi štirje Slovenci.

Katera četverica bo branila naše barve, bo glavni trener Robert Hrgota določil po uradnem treningu. Ob  svetovnemu podprvaku Timiju Zajcu, Lovru Kosu ter Domnu in Petru Prevcu na svojo priložnost čaka tudi rezervist Žiga Jelar, ki je v Bad Mitterndorf oziroma Tauplitz pripotoval namesto poškodovanega Anžeta Laniška.

image_alt
O, za božjo voljo! Ali se res tu spuščajo skakalci?

Vsaka reprezentanca lahko za svetovno prvenstvo prijavi največ štiri tekmovalce, izjema je Norveška, ki ima z Mariusom Lindvikom v svojih vrstah branilca naslova svetovnega prvaka izpred dveh let v Vikersundu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine