Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Visli prvič v tej sezoni med elito vsi trije bratje Prevc

Namesto Tilna Bartola, ki se je vrnil v proces treninga, bo ta konec tedna priložnost spet dobil Domen Prevc.
Domen Prevc bo poskušal v Visli osvojiti prve točke za svetovni pokal v tej sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Domen Prevc bo poskušal v Visli osvojiti prve točke za svetovni pokal v tej sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo
2. 12. 2021 | 14:30
2. 12. 2021 | 14:32
1:49

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo konec tedna nadaljeval v Visli, kjer se je Anže Lanišek, slovenski junak minulega vikenda v Ruki, pred dvema letoma z drugim mestom veselil prvih (posamičnih) stopničk med elito. V našem moštvu je tokrat prišlo do spremembe.

Namesto Tilna Bartola, ki mu na uvodnih dveh postajah v Rusiji in na Finskem ni šlo po načrtih, je priložnost spet dobil Domen Prevc. Tako bodo ob Lanišku, Lovru Kosu in Timiju Zajcu v jutrišnjih kvalifikacijah (18.00) za nedeljsko posamično tekmo (16.00) – v soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja (16.30) – prvič letos slovenske barve zastopali tudi vsi trije bratje Prevc. Cene je v olimpijsko zimo uspešno štartal že v Nižnem Tagilu in nato zelo dobro pripravljenost potrdil tudi v Ruki, Peter pa se je z enotedensko zamudo zaradi malce prezgodnjega rojstva drugega sina pridružil v Ruki, kjer se je izkazal z enajstim in šestim mestom.

Bartol se je medtem vrnil v proces treninga (v soboto naj bi za prve skoke na snegu v tej sezoni odprli 90-metrsko napravo v Planici), prihodnji konec tedna pa se bo na Norveškem udeležil tekem za celinski pokal, prek katerega si bo spet prizadeval priboriti nastop med svetovno elito.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine