Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V teku bolje kot na skakalnici

Na prvi tekmi nove sezone v Lillehammerju zmagala Westvold Hansnova, Ema Volavšek osma.
Ema Volavšek je sezono začela z osim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Ema Volavšek je sezono začela z osim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Š. R., STA
2. 12. 2022 | 15:57
2. 12. 2022 | 18:02
1:42

Nordijske kombinatorke so danes v Lillehammerju odprle novo sezono svetovnega pokala. Prvo tekmo je dobila domača šampionka Gyda Westvold Hansen, najboljša Slovenka Ema Volavšek je bila za uvod osma.

Že po skoku na srednji napravi v Lillehammerju je bila norveška zvezdnica v vodstvu, prednost pa je nato brez težav zadržala še po petkilometrskem teku. Druga je bila Italijanka Annika Sieff, ki je v drugem delu tekme sicer veliko izgubila in zaostanek z 12 sekund povečala na minuto in 11 sekund. Na tretji stopnički je tekmo končala Nemka Nathalie Armbruster (+ 1:29,6).

Volavšek je imela po skoku 14. izhodišče, kar je pomenilo 2:25 minute slabši štartni položaj v teku. Tekaški del pa je opravila precej bolje, imela četrti čas teka in se tako povzpela na osmo mesto, na koncu je zaostanek znašal 2:30,4.

Druga slovenska predstavnica na tekmi Silva Verbič je po skakalni polovici preizkušnje zasedala 23. mesto, imela je 3:43 minute zaostanka. V teku se je ta še nekoliko povečal, tako da je izgubila dve mesti in tekmo končala kot 25.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine