Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V St. Moritzu danes brez superveleslaloma

Močno sneženje in veter preprečila današnjo uvodno tekmo sezone v hitrih disciplinah.
Namesto da bi Ilka Štuhec drvela danes po progi, bo v St. Moritzu morala počakati na morebitno jutrišnjo tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Namesto da bi Ilka Štuhec drvela danes po progi, bo v St. Moritzu morala počakati na morebitno jutrišnjo tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo
5. 12. 2020 | 08:38
1:14
Pisali smo v prejšnjih dneh, kako se naša odlična smučarka Ilka Štuhec veseli današnje načrtovane premiere s palete hitrih disciplin v novi sezoni. Toda superveleslalomske tekme s predvidenim štartom ob 11.30 danes v St. Moritzu ne bo. 

Še sinoči so švicarski prireditelji razgrinjali drugačen scenarij z odlično pripravljeno progo, toda v noči s petka na soboto je padlo pol metra novega snega, ob tem pa je prizorišče že od današnjih jutranjih ur v objemu močnega vetra. Tako tekmovalk ne bo na štartu, ob omenjeni Štuhčevi bi slovenske barve branila tudi Maruša Ferk. 

Tudi jutrišnja napoved ni prav spodbudna, res pa je, da zadnji zapisi na švicarskih spletnih straneh, na katerih se sklicujejo na vire iz vrst prirediteljev, ponujajo upanje, češ da bosta za pripravo smučarske tekme nadaljevanje današnje sobote in nato jutrišnje dopoldne vendarle bolj prijazna. 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine