Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tivoli evforično na nogah pospremil veliko predstavo

Hokejisti Olimpije so ob kakovostni igri in bojevitosti v boju za končnico ugnali Vienno. Jesenice so se v alpski ligi prepričljivo vrnile na zmagoviti tir.
Hokejisti Olimpije so se zasluženo veselili treh točk proti Vienni. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Hokejisti Olimpije so se zasluženo veselili treh točk proti Vienni. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
24. 2. 2022 | 22:34
1:28

Hokejski Tivoli je v tej sezoni ICEHL, prvi za Olimpijine hokejiste, doživel že marsikaj, a ta četrtkova tekma bo ostala v spominu kot prav posebej razburljiva. Olimpija si je v boju za 6. mesto, ki še zagotavlja neposredno uvrstitev v končnici, priigrala pomembne tri točke po zmagi z Vienno s 5:2 (1:2, 2:0, 2:0; Kapel 2, Jezovšek, Piche, Simšič).

Zmaji so blesteli zlasti v drugi tretjini, v zadnjem delu, ko so napadali tudi z dvema igralcema več, pa je kot že v oddaljenih časih vseh 1600 navzočih stoje spremljalo sila napet dvoboj. Ljubljančani so z izjemno bojevitostjo za tokrat obolelega in zato odsotnega v Tivoliju glavnega trenerja Mitjo Šivica zdržali na koncu napade gostov. Olimpjja bo že v petek, ob 19.15, spet igrala doma, tokrat proti Bolzanu.

Izjemno predstavo pa so v 6. kolu drugega dela alpske lige uprizorili Jeseničani in zmagali v Rittnu s 7:2 (1:1, 2:0, 4:1; Sotlar, Elo, Brus po 2, E. Pance) ter zdaj po okrevanju številnih obolelih zdaj skočili na 2. mesto lestvice. Naslednjo tekmo bodo imeli v soboto doma proti Lustenauu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine