Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Olimpiji tri točke, Jeseničanom remi, gledalcem tudi pretep

V 2. kolu AHL neodločen izid po všečni predstavi železarjev in zmajev, slednjim pa so pripadle tri točke za skupno bero iz dveh tekem.
Pred vrati obeh ekip je bilo večkrat zelo napeto. FOTO: Jure Eržen
Pred vrati obeh ekip je bilo večkrat zelo napeto. FOTO: Jure Eržen
8. 10. 2020 | 22:30
8. 10. 2020 | 22:43
4:08
Kar nenavaden je bil sinoči ob velikem slovenskem hokejskem derbiju pogled na povsem prazno stojišče na južni strani Podmežakle, a marsikaj je nenavadnega v zadnjih mesecih. Za hokejiste pri nas pa je vendarle najbolj pomembno, da so vstopili v novo sezono alpske lige. Slovenska tekmeca, moštvi Jesenic in Olimpije, sta se sinoči v tem tekmovanju pomerila že drugič v nekaj dneh, tokrat sta se razšla z neodločenim izidom – 2:2.


Nenavaden začetek alpske lige brez daljših potovanj


Pogled na zapisnik igralcev je v ljubljanskih vrstah razkrival praznino – ni bilo namreč zelo pomembnih adutov iz napada. Zmaji so bili sinoči brez kapetana Aleša Mušiča ter tivolskih povratnikov Mihe Zajca in Jureta Sotlarja. Preplaha pa seveda niso zganjali, saj so prišli na Gorenjsko z imenitnim izhodiščem s sobotne tivolske tekme – zmaga s 6:1 jim je na stežaj odprla vrata k trem točkam, saj so te tokrat pripadle skupnemu zmagovalcu iz dveh tekem.

Domači trener Mitja Šivic je bil zadovoljen z rezultatskim zasukom. FOTO: Jure Eržen
Domači trener Mitja Šivic je bil zadovoljen z rezultatskim zasukom. FOTO: Jure Eržen


Obenem je to novo pravilo prineslo nekaj zmede v hokejske kroge, gre pa pač za odločitev vodstva tekmovanja po spremembah skupin uvodnega dela lige. Te so namreč najprej sestavili po primerljivi kakovosti, zlovešči virus pa je botroval razmišljanju o tem, da je ligo treba začeti s kar najmanjšim številom daljših potovanj, zato obe naši moštvi zaenkrat ne igrata s kakovostnejšimi tekmeci iz italijanskega ali predarlskega prostora.

image_alt
Savolainen bi bil lahko med risi in tudi med zmaji


V skupini sta s podružničnima zasedbama klubov iz Celovca in Linza, pričakovati je, da bosta zmagovala, med italijanskimi klubi pa bo za uvod precej bolj izenačeno. In zato da ne bi bilo nerealnih razlik na skupni lestvici že po uvodnem delu sezone, štejejo točke le za dve tekmi skupaj.


Naslednji mesec zbor risov


Med 500 navzočimi je bil sinoči tudi selektor risov Matjaž Kopitar, opazoval je seveda tudi kandidate za načrtovani novembrski reprezentančni zbor, ko bi moral biti sprva turnir na domačem ledu z Belorusi in Avstrijci, novi evropski vsakdan pa bo morda spremenil načrt, tako da bi naša reprezentanca igrala le dve tekmi s severnimi sosedi.

image_alt
Končno spet čas za ples na ledu z Avstrijci in Italijani


V uvodnih minutah sinoči le ni bilo takšne zmede med železarji kot pred dnevi v Tivoliju. Resda je Olimpija spet zabila prvi gol, pozneje je domači adut Žan Jezovšek zgrešil s kazenskega strela, občinstvo se je ogrelo tudi ob pretepu Andreja Hebarja in Tadeja Čimžarja, s poškodbo jo je sredi tekme odnesel novi ljubljanski vratar Paavo Hölsä.

Derbi je bil zanimiv, Jeseničani pa so se z rožnatimi dresi priključili akciji ozaveščanja o nevarnosti raka na dojkah. FOTO: Jure Eržen
Derbi je bil zanimiv, Jeseničani pa so se z rožnatimi dresi priključili akciji ozaveščanja o nevarnosti raka na dojkah. FOTO: Jure Eržen


Ko so zeleno-beli zadeli za vodstvo z 2:0, je že kazalo na njihovo novo zmago, toda v živahnem derbiju so se gostitelji hitro vrnili v igro in na koncu tudi zasluženo izpulili remi. Ta resda tokrat ni prinesel točke, pomeni pa jim precej za dober občutek pred nadaljevanjem sezone.

Andrej Hebar, napadalec SIJ Acronija Jesenic: »Ko je prevzel vajeti Olimpijinega moštva Gregor Polončič, sem si bil takoj na jasnem, da bo to moštvo dobilo novo energijo. Igral sem z njim, dobro vem, kako pozna hokej. Mi pa smo se želeli predstaviti v lepši luči kot zadnjič, to nam je uspelo. Pretep? Borim se za svoje moštvo, s Tadejem pa ostajava dobra prijatelja.«

Tadej Čimžar, napadalec SŽ Olimpije: »Res smo si izjemno prednost priigrali že po prvi tekmi, toda pri našem moštvu je toliko ponosa, da smo hoteli zmagati tudi v Podmežakli. Tako bo tudi na vseh tekmah v prihodnje. Res smo si zastavili ambiciozne cilje v sezoni, želimo jih uresničevati iz tedna v teden.«

image_alt
Olimpiji prepričljivo slovenski hokejski derbi

image_alt
Če država že ne pomaga, naj vsaj ne škodi klubom

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine