Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Sofia Goggia: Mislila sem, da sem mrtva

Italijanska smučarska zvezdnica je med okrevanjem preživljala zelo težko obdobje.
Sofia Goggia je preživljala težko obdobje. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Sofia Goggia je preživljala težko obdobje. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
16. 10. 2024 | 10:15
16. 10. 2024 | 11:18
1:45

Italijanska smučarska šampionka Sofia Goggia ima za seboj težko obdobje. Zaradi hudih poškodb, ki jih je v začetku februarja staknila na treningu veleslaloma na smučišču Ponte di Legno, kjer si je pri padcu zlomila golenico in gleženj, je bila prisiljena predčasno končati prejšnjo sezono. 

»V prvih dveh mesecih po tistem padcu sem mislila, da sem mrtva,« je zaupala olimpijska prvakinja v smuku iz Pjongčanga 2018 in štiri leta pozneje podprvakinja iz Pekinga. »Telesno, duševno in čustveno sem preživljala nadvse težko obdobje,« je na medijskem dnevu italijanske smučarske reprezentance razkrila Sofia Goggia in priznala, da se je spogledovala celo s koncem športne poti.

Toda medtem je opravila z vsemi slabimi mislimi. »Če bo šlo vse po načrtih, se bom na tekme za svetovni pokal vrnila sredi decembra v Beaver Creeku,« je napovedala 31-letna Italijanka, ki se pravzaprav že vso kariero spopada z različnimi poškodbami. A še po vsaki se je uspešno vrnila na bele strmine. Se bo tudi tokrat?

Nova sezona za svetovni pokal v alpskem smučanju se bo sicer že po tradiciji z ženskim veleslalomom čez deset dni začela v Söldnu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine