Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Skakalci v Romuniji brez Laniška in Pavlovčiča

V moški skakalni ekipi bodo Žiga Jelar, Tilen Bartol, Cene Prevc in Jernej Presečnik.
Cene Prevc bo eden od štirih Slovencev na tekmi svetovnega pokala v Rasnovu. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Cene Prevc bo eden od štirih Slovencev na tekmi svetovnega pokala v Rasnovu. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
F. T., STA
15. 2. 2021 | 22:30
15. 2. 2021 | 22:51
2:12
Slovenski smučarski skakalci bodo v Rasnov, kjer bodo od četrtka naprej nove preizkušnje svetovnega pokala, potovali v nekoliko spremenjeni postavi od predvidene. V moški ekipi bodo Žiga Jelar, Tilen Bartol, Cene Prevc in Jernej Presečnik.

Kot je za Smučarsko zvezo Slovenije pojasnil vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik, v Romunijo ne bodo potovali s polno kvoto tekmovalcev, ker se je v ekipi, ki je bila na celinskem pokalu, pojavil novi koronavirus. »Zato ne bomo mešali tekmovalcev, ki so kandidati za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu, s tistimi, ki bi potencialno lahko čez nekaj dni bili tudi okuženi,« je dodal Pogorelčnik. Nad skakalci bo ta konec tedna bdel Igor Medved, ki je, podobno kot Cene Prevc, že prebolel covid-19.


Timi Zajc ne bo skakal na tekmah najvišje ravni


Že prej je bilo jasno, da bodo tekme v Romuniji izpustili Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Domen Prevc. »Oni ostanejo doma na treningu, v Oberstdorf pa odpotujejo naslednjo sredo, skupaj s preostalima dvema članoma ekipe, ki bosta določena po drugi tekmi v Rasnovu ta konec tedna,« je še dodal Pogorelčnik.

Ema Klinec in Nika Križnar bosta del slovenske reprezentance v Romuniji. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Ema Klinec in Nika Križnar bosta del slovenske reprezentance v Romuniji. FOTO: Barbara Gindl/AFP


Ta je še povedal, da Timi Zajc ne bo skakal na tekmah najvišje ravni. »Posvetil se bo treningom. Ta konec tedna ne bo tekmoval niti na celinskem pokalu, če bo še kaj tekem tega nivoja kasneje, pa verjamem, da bo tam preizkusil svojo pripravljenost. Zagotovo pa se bo na tekme svetovnega pokala vrnil v Planici,« je zaključil Pogorelčnik.

Zoran Zupančič, glavni trener slovenskih skakalk, pa bo na tekme v Romunijo odpeljal standardnih šest skakalk, Katro Komar, Jernejo Brecl, Špelo Rogelj, Uršo Bogataj, Emo Klinec in Niko Križnar, ki v skupnem seštevku zaostaja le devet točk za vodilno Avstrijko Marito Kramer.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine