Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Robert Sabolič novi adut hokejskega Beljaka

Eden vodilnih slovenskih reprezentantov poslej pri nekdanjem soigralcu Marcelu Rodmanu v taboru VSV iz Beljak.
Robert Sabolič je že več kot 10 let med vodilnimi slovenskimi reprezentanti. FOTO: Leon Vidic/Delo
Robert Sabolič je že več kot 10 let med vodilnimi slovenskimi reprezentanti. FOTO: Leon Vidic/Delo
27. 4. 2022 | 17:38
27. 4. 2022 | 17:38
1:38

Eden naših vodilnih hokejskih reprezentantov Robert Sabolič bo v novi sezoni branil barve VSV iz Beljaka. Napadalec ima pri 33 letih za seboj že zelo pisano kariero z odmevnimi nastopi v KHL, švicarskem in švedskem prvenstvu ter češki extraligi, nazadnje pa pri Krefeldu v elitnem nemškem razredu s statusom in odnosi pri klubu ni bil zadovoljen, zato ni presenečalo njegovo razmišljanje o selitvi iz kluba.

Nove delodajalce je zdaj našel prav blizu svojih Jesenic – v naslednji sezoni bo igral pri modro-belih iz Beljaka, kjer je član strokovnega štaba nekdanji kapetan risov Marcel Rodman. V odsotnosti slednjega, ki je v teh dneh na počitnicah v tujini, pa je Sabolič podpisal pogodbo za beljaški klub ter se tako vrača na ledene ploskve razširjene avstrijske lige, v kateri je pred dobrim desetletjem igral za nekdanji jeseniški klub.

»VSV je imeniten klub. Že letos je bil v polfinalu, zdaj mu bom poskusil pomagati, da bo dosegel še več: cilj morata biti finale in naslov prvaka. Veselim se sodelovanja s trenerjem Robom Daumom in njegovim sodelavcem Marcelom Rodmanom, s katerim sva nekoč skupaj igrala pri Jesenicah,« je ob selitvi v našo severno soseščino poudaril slovenski reprezentant. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine