Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Peter Prevc tik za odrom za zmagovalce

V Romuniji nova zmaga za Karla Geigerja.
Peter Prevc je bil najboljši slovenski posameznik na tekmi svetovnega pokala v romunskem Rasnovu. Le malo mu je zmanjkalo do tretjega mesta. FOTO: AFP
Peter Prevc je bil najboljši slovenski posameznik na tekmi svetovnega pokala v romunskem Rasnovu. Le malo mu je zmanjkalo do tretjega mesta. FOTO: AFP
STA
21. 2. 2020 | 15:57
21. 2. 2020 | 16:02
2:21
Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (270,3 točke) je zmagovalec današnjega svetovnega pokala v Romuniji. Na najmanjši napravi sezone v Rasnovu je drugo mesto zasedel njegov rojak Stephan Leyhe (264,7), tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Stefan Kraft (264,5). Najboljši Slovenec Peter Prevc (285,2) je v finalu zadržal četrto mesto.

V Romunijo je odpotovalo le pet namesto sedmih slovenskih skakalcev, štirje so se prebili v finalno serijo. Poleg Petra Prevca so uspešno nastopili še Žiga Jelar (242,2), ki je z 12. mestom prišel do dosežka kariere v svetovnem pokalu, Rok Justin (236,6), ki je bil 16. in s tem izenačil svoj najboljši uspeh v svetovnem pokalu, ter Cene Prevc (226,6), ki je prvo od dveh romunskih tekem končal na 21. mestu. Brez točk je v slovenski vrsti ostal le Jurij Tepeš, ki je današnjo tekmo končal na zadnjem, 50. mestu.

Karl Geiger si je pripisal zmago v Rasnovu. FOTO: AFP
Karl Geiger si je pripisal zmago v Rasnovu. FOTO: AFP


Med "žrtvami" prve serije je bil tudi povratnik med elito Nemec Severin Freund, ki je končal na 32. mestu. Dobitnik velikega kristalnega globusa v sezoni 2014/15 je nazadnje v svetovnem pokalu nastopil v Garmisch-Partenkirchnu 1. januarja 2019, točke pa je nazadnje osvojil v Nižnjem Tagilu 2. decembra 2018.

Sicer bodo vsi slovenski A-reprezentanti z izjemo Petra Prevca tekmi v Romuniji izpustili in se doma pripravljajo na nadaljevanje sezone, tudi junak poletov na Kulmu Timi Zajc, ki je minuli konec tedna dvakrat stal na zmagovalnem odru. V soboto bo v Rasnovu še ena posamična tekma z začetkom prve serije ob 12.45.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine