Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Odličen začetek, slab konec za Olimpijo

Ljubljanski hokejisti so v prvi tekmi nove sezone ICEHL doživeli poraz na gostovanju v Innsbrucku.
Hokejisti SŽ Olimpije so sklenjenih glav zapustili led v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Hokejisti SŽ Olimpije so sklenjenih glav zapustili led v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. Š., STA
17. 9. 2021 | 23:01
17. 9. 2021 | 23:17
2:48
Hokejisti SŽ Olimpije so odprli sezono v ligi ICEHL (nekdanji EBEL) in za uvod na gostovanju pri Innsbrucku izgubili s 3:4 (2:1, 0:1, 1:2). Toda zmajem je sprva kazalo bolje, saj so vodili že z 2:0.

Začeli so odlično in v pičlih 82 sekundah dvakrat zadeli v polno. Najprej je bil v sedmi minuti natančen Gregor Koblar, potem še Kristjan Čepon. V uvodnem delu se je z obrambami nekajkrat izkazal tudi finski vratar Paavo Hölsa, a so se gostitelji kljub temu pred koncem prve tretjine vrnili v igro z zadetkom, ki so ga dosegli celo z igralcem manj na ledu.

Ko je nato v 25. minuti Alex Dostie zadel še drugič in poravnal rezultat na 2:2, se je zdelo, da bodo Tirolci zavladali pred svojimi navijači. Toda kljub terenski premoči se izid na semaforju dolgo ni spremenil. Šele v 53. minuti je Nico Feldner prvič poskrbel za vodstvo Innsbrucka.

Ljubljančani so nato v želji, da bi izenačili, pritisnili in ob koncu tvegali tudi z igro brez vratarja in dodatnim igralcem v polju. A tokrat se ni izšlo po zeleno-belih željah. Tirolci so pol minute pred koncem potrdil zmago z zadetkom na prazna vrata, tik pred iztekom tekme pa je nato Miha Logar kozmetično popravil končni izid na 3:4.



Domači uvod v sezono ICEHL bo imela SŽ Olimpija v nedeljo (18.00), ko bo v dvorani Tivoli gostovala ekipa Graz99ers. V ljubljanskem klubu so za prvo domačo tekmo obljubili pester spremljevalni program, upajo pa, da bodo nato v sezoni predvsem z dobrimi igrami privabili čim več navijačev, ki so jih v zadnjih sezonah zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa močno pogrešali.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine