Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Križnar spet odlična na tekmi v Avstriji

Japonska skakalka Sara Takanaši je dobila tekmo za svetovni pokal v Hinzenbachu.
Nika Križnar si je v Avstriji pripisala novo odlično uvrstitev na tekmi za svetovni pokal. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Nika Križnar si je v Avstriji pripisala novo odlično uvrstitev na tekmi za svetovni pokal. FOTO: Barbara Gindl/AFP
F. T., STA
7. 2. 2021 | 13:20
7. 2. 2021 | 14:38
2:01
Smučarske skakalke so v avstrijskem Hinzenbachu opravile še z drugo tekmo za svetovni pokal. Novo zmago si je pripisala japonska zvezdnica Sara Takanaši, ki je v finalni seriji s skokom 92,5 metra potrdila odlično formo v tem delu sezone. Nov odličen rezultat je vpisala tudi Nika Križnar, ki si je s skokom 90 metrov zagotovila drugo mesto, potem ko je po prvi seriji kotirala na tretjem. Tretja je bila Norvežanka Silje Opseth.

Tekmo je sicer zaznamoval grd padec Norvežanke Eirin Marie Kvandal. Letošnja zmagovalka na Ljubnem ob Savinji je nerodno pristala, pri čemer ji je obrnilo koleno. Ravno po nesrečni Norvežanki je po daljšem premoru skočila Križnarjeva, ki je ohranila mirno kri in pristala pri 90 metrih. Še sedmič v karieri se je povzela na stopničke, na koncu pa jo je ugnala le Takanašijeva, potem ko je Opsethova skočila nekoliko slabše in zasedla tretje mesto.

V finalu so nastopile še štiri slovenske skakalke: 12. mesto je pripadlo Špeli Rogelj, 13. je bila Ema Klinec, 17. Jerneja Brecl in 29. Katra Komar.


Po prvi seriji Nika tretja in Špela deseta


Sara Takanaši je potrdila odlično formo. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Sara Takanaši je potrdila odlično formo. FOTO: Barbara Gindl/AFP


V skupnem seštevku v vodstvu ostaja Avstrijka Marita Kramer, letos zmagovalka treh tekem za svetovni pokal. S 460 točkami ima pred drugouvrščeno Križnarjevo le še devet točk naskoka. Tretja je Takanašijeva s 426. Klinčeva je izgubila eno mesto in je peta s 311.

Naslednje ženske tekme bodo čez dva tedna v romunskem Rasnovu, nato pa sledijo boji na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v nemškem Oberstdorfu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine