Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nesrečni poljski skakalec: Nihče mi ni želel pomagati

Pawel Wasek, ki je bil še v soboto najvišje uvrščeni Poljak v Lillehammerju, je v nedeljo po veliki smoli ostal brez nastopa na tekmi za svetovni pokal.
Pawel Wasek je imel veliko smolo v Lillehammerju. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Pawel Wasek je imel veliko smolo v Lillehammerju. FOTO: Borut Živulović/Reuters
5. 12. 2023 | 11:52
5. 12. 2023 | 12:50
1:43

Veliki osmoljenec nedeljske tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Lillehammerju je bil Pawel Wasek. Malo pred svojim nastopom se je odpravil še na stranišče. Ko je stopil ven, njegove opreme ni bilo nikjer. Zaradi tega potem ni mogel nastopiti.

»Ko sem šel na WC, sem odložil nahrbtnik s svojo opremo. Ko sem se vrnil, ga ni bilo nikjer,« je 24-letni Poljak pojasnil, zakaj ga ni bilo na startu. »Nekdo se je odločil, da odnese nahrbtnik dol, ker je očitno menil, da ga je morda kdo pozabil. Čeprav sem takoj stekel v dvigalo, je bilo vse zaman. Ni se mi uspelo pravočasno vrniti,« je Wasek, ki je bil dan prej s 23. mestom najvišje uvrščeni poljski smučarski skakalec, opisal dogodek.

image_alt
Obupani Kamil Stoch: Žal mi je. Kaj naj naredim?

Ker je zamudil na start, mu pozneje niso dovolili nastopiti. »To je bilo neumno, saj ni bila moja krivda. Nihče mi ni želel pomagati,« je zmajeval z glavo 24-letni skakalec iz Cieszyna, čigar najvišja uvrstitev v svetovnem pokalu je šesto mesto iz Nižjega Tagila 2020.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine