Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zimski športi

Ko so se Ingemarju zašibila kolena, je običajno prišel Bojanov trenutek

Danes mineva 36 let od osme, zadnje Križajeve zmage v svetovnem pokalu. S podvigom na nenavaden dan je osvojil še slovito meko v Kitzbühlu.
Večna tekmeca z Elanovimi smučmi: Bojan Križaj (desno) in Ingemar Stenmark (levo). FOTO: Joco Žnidaršič/Delo
Večna tekmeca z Elanovimi smučmi: Bojan Križaj (desno) in Ingemar Stenmark (levo). FOTO: Joco Žnidaršič/Delo
25. 1. 2023 | 05:00
25. 1. 2023 | 15:53
5:03

V nadaljevanju preberite:

Ko je Ilka Štuhec v soboto s solzami na licih proslavila podvig na smuku Cortina d'Ampezzo, so se mnogi zavedali, kako zahtevna je bila njena vrnitev na vrh po nizu hudih poškodb. Nekoliko starejši so se spomnili tudi dolge poti do 88. zmage slovenskih alpskih smučark in smučarjev v svetovnem pokalu. Pusto ledino je začel pretvarjati v zlato polje legendarni Bojan Križaj, ki je na današnji dan pred 36 leti zablestel na slalomu v Kitzbühlu. To je bila njegova osma in tudi zadnja zmaga med elito.

Zakaj je bil 25. januar 1987 je bil nekaj posebnega tudi po izjemnih merilih, ki tradicionalno veljajo v Kitzbühlu? Kako je Križaj taktično ubranil prednost s prve proge, ko je uvidel, da ga veliki Ingemar Stenmark ne bo ogrozil? Kako se mu je Kitzbühel oddolžil za številna razočaranja in mu šele drugič dovolil na svoj zmagovalni oder? Kako je v naslednji sezoni, zanj poslovilni, povezal zgodovinski lok v Madonni di Campiglio?

Več v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine