Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kamil Stoch skočil na svoje

Alexander Stöckl, po novem športni direktor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo na poljski zvezi, sprejel, da bo njegova plača odvisna od rezultatov.
Predsednik poljske smučarske zveze Adam Małysz zelo pozitivno gleda na sodelovanje z Alexandrom Stöcklom, po novem športnim direktorjem za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. FOTO: Miha Šimnovec
Predsednik poljske smučarske zveze Adam Małysz zelo pozitivno gleda na sodelovanje z Alexandrom Stöcklom, po novem športnim direktorjem za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. FOTO: Miha Šimnovec
16. 8. 2024 | 19:18
16. 8. 2024 | 19:18
2:31

Na Poljskem je zelo odjeknila vest, da je Alexander Stöckl na Smučarski zvezi Poljske prevzel vlogo športnega direktorja za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. Avstrijec je po sporu s svojimi varovanci zapustil mesto glavnega trenerja norveške reprezentance v smučarskih skokih, več o prestopu pa se je zdaj razgovoril predsednik poljske zveze, legendarni skakalec Adam Małysz.

»Ko sva se začela pogovarjati, je bil potrt po burnem razhodu z ekipo. Nismo želeli pritiskati nanj, počakali smo. In ko se je vse umirilo, smo pričakovali, da bo rekel da ali ne. Spoznal je, da bi lahko zanj to bila zanimiva avantura, še vedno povezana s skoki. Ve tudi, da ga želimo uporabiti na različnih področjih, saj ne bo le menedžer, temveč bo sodeloval tudi pri reformah,« je začel Małysz.

»Če je sprejel, da je njegova plača odvisna od rezultatov, ve, kaj hoče, kajne? Ko smo se pogovarjali, je bil zelo konkreten. Verjamem, da je Stöckl človek, ki bo klubskim trenerjem prenesel veliko znanja in ustvaril sistem. Ima avtoriteto,« je dodal. Glavni trener poljskih skakalcev je sicer še en Avstrijec Thomas Thurnbichler. Zdaj se pojavljajo vprašanja, kako naj se znajde v novi ureditvi s Stöcklom kot direktorjem, v zadnji sezoni ni imel uspehov, ekipo je zapustil tudi Kamil Stoch, ki zdaj trenira individualno.

»Thomas je bil močno naklonjen Alexandru, pri vsem je sodeloval tudi sam. Potreboval bo tako izkušeno osebo. Thomas ima trenerske sposobnosti in znanje, zdaj pa se mu bo pridružil človek z izkušnjami. Glede prihodnje tekmovalne zime, skakalci zelo trdo delajo, pa ne le, ko gre za glavni kader. Pred kratkim sem se srečal s Kamilom Stochom in njegovim osebnim trenerjem Michalom Doležalom, videl sem zelo pozitiven odnos,« je končal predsednik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine