Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani do druge zmage v celinskem pokalu

Igralci SIJ Acronija s 7:1 boljši od novosadske Vojvodine.
Tjaš Lesničar (v belem dresu) in soigralci so v celinskem pokalu še drugič zmagali, ugnali so Vojvodino (v rdečih dresih). FOTO: Matijas Demšar
Tjaš Lesničar (v belem dresu) in soigralci so v celinskem pokalu še drugič zmagali, ugnali so Vojvodino (v rdečih dresih). FOTO: Matijas Demšar
Š. R., STA
15. 10. 2022 | 19:03
15. 10. 2022 | 20:02
2:12

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na drugi tekmi turnirja 2. kroga celinskega pokala v Asiagu premagali srbsko Vojvodino s 7:1 (1:1, 3:0, 3:0). V prvem krogu so v skupini D ugnali turško ekipo Buz Adam Istanbul s 5:1. Na turnirju nastopa še domači Asiago in prav nedeljski medsebojni obračun z gostitelji bo odločil o napredovanju v tretji krog. Zgolj prvo mesto namreč prinaša nadaljevanje nastopov v drugem rangu evropskega tekmovanja. Asiago sicer drevi čaka drugi obračun v skupini D proti turškemu predstavniku, ki pa nima realnih možnosti za uspeh. Dvoboj Asiaga in Jesenic bo v nedeljo ob 20.30.

Železarji so imeli tako kot v petek tudi danes izrazito premoč na ledu, podobno kot proti Turkom pa so tudi Srbe strli v drugi tretjini, ko so zadeli trikrat. Po prvem delu igre je bilo 1:1. Jeseničane je v vodstvo popeljal Gašper Glavič v 11. minuti, v 15. pa je izenačil Petar Mirkov z igralcem več na ledu po kazni tekme za Nikija Blomberga. Varovance Gabra Glaviča to ni zmedlo, saj so stvari na svoje mesto postavili v drugi tretjini, ko so po vrsti zadeli Rudolfs Polcs (28.), David Planko (33.) in Luka Ščap (40.).

V zadnjem delu igre so zanesljivo zmago Jesenic potrdili Žiga Urukalo v 46., Andrej Galuškin v 52. ter Polcs s svojim drugim golom v 57. minuti. Turnir 3. kroga v celinskem pokalu bo sicer med 18. in 20. novembrom v slovaški Nitri, kamor sta poleg domače ekipe že uvrščena poljska Unia Oświęcim s slovenskim trenerjem Nikom Zupančičem, ta je v lanski sezoni vodil Jesenice, in ukrajinski Kremenčuk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine