Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ivu Janu poslej v Tivoliju škarje in platno

Nekdanji hokejski reprezentant ne bo več le vodja stroke selekcij, temveč tudi glavni trener zmajev.
Podobno ambiciozno kot nazadnje vodenja slovenske reprezentance se bo Ivo Jan lotil tudi vloge glavnega trenerja Olimpijinih hokejistov. FOTO: Roman Šipić/Delo
Podobno ambiciozno kot nazadnje vodenja slovenske reprezentance se bo Ivo Jan lotil tudi vloge glavnega trenerja Olimpijinih hokejistov. FOTO: Roman Šipić/Delo
22. 4. 2020 | 09:00
4:21
Čeprav se je led v slovenskih dvoranah stopil, sezona pa zaradi ukrepov proti širitvi koronavirusa že končala, je pri obeh naših udeležencih alpske lige, Olimpiji in Jesenicah, zelo pestro. Ljubljanski klub je po slovesu z Gregorjem Polončičem izbral novega trenerja Iva Jana, lani reprezentančnega selektorja. Na klopi železarjev ostaja Mitja Šivic, športni direktor Marcel Rodman pa je zarisal konkretne strateške smernice.

Pisali smo o tem, da se je v Tivoliju zadnje dni zakuhalo. Najprej se je odločil za odhod z mesta prvega ustvarjalca strokovne usmeritve Tomaž Vnuk, hitro je sicer dobil zamenjavo v Jožetu Kovaču, prav tako nekdanjemu reprezentantu in eni od legend zeleno-belih, toda nato se je zataknilo s trenerjem prvega moštva. Četudi je bil dolgo, kajpak še pod Vnukovim vodstvom, jasen načrt o tem, da bo Gregor Polončič tudi v novo sezono vstopil kot trener udarnega moštva, so se pri klubu začeli ozirati k njegovemu nasledniku. Zdaj so izbrali izkušenejšega Iva Jana, nekoč že trenerja zmajev, v zadnjih mesecih pa vodjo stroke vseh starostnih selekcij. Kako bo v prihodnje z dosedanjim strategom ljubljanske klopi po zadnjem zapletu okrog nesrečnega nastopa pred kamero, ni jasno, bi pa bila izjemna škoda za Olimpijine mlajše selekcije, če Polončič pri teh ne bi uveljavljal svojega izjemnega občutka za pristop pri delu z mlajšimi. Še danes jih ni malo na mariborskem Taboru, ki zatrjujejo, da je pod Pohorjem le redko kdo tako učinkovito deloval v vlogi trenerja naraščajnikov kot ta učenec ljubljanske hokejske šole.

Ob vlogi prvega trenerja bo Jan še naprej nadzoroval stroko pri vseh tivolskih selekcijah. FOTO: Roman Šipić/Delo
Ob vlogi prvega trenerja bo Jan še naprej nadzoroval stroko pri vseh tivolskih selekcijah. FOTO: Roman Šipić/Delo


Ivo Jan? Vrsto let je igral za reprezentanco, bil po znanju na ledu med največjimi slovenskimi hokejisti v dobi samostojnosti, zbiral izkušnje v tujini. Nazadnje tudi kot trener. V sezoni 2018/19 je vodil naše rise, toda z njimi na SP skupine B v Kazahstanu ni uresničil cilja vrnitve v najvišji razred. Pred tem se je dodobra spoznal z alpsko ligo na trenerski klopi Vipitena, zdaj ni nemogoče, da bi v Ljubljano povabil vratarja iz tistih dni, občasnega italijanskega reprezentanta Gianluco Vallinija.



»Ko sem se hitro z vodilnimi pri klubu dogovoril o svoji novi vlogi, torej da bom še naprej vodil stroko vseh selekcij, a obenem tudi postal trener prvega moštva, sem seveda v hipu pomislil na vratarja, ker se je Žan Us odločil za odhod na Jesenice. Najprej so mi misli ušle k Roku Stojanoviču, vendar se je že dogovoril za novo pogodbo v Franciji. Zagotovo za uresničevanje visokih ciljev potrebujemo zanesljivost v vratih, obstoječi seznam vratarjev bomo tako očitno morali okrepiti v tujini,« je poudaril nov Olimpijin trener.


Nova pot v Podmežakli


Na jeseniški klopi ne bo sprememb. Mitja Šivic je uresničil pričakovanja vodilnih in navijačev, z železarji je bil po imenitnem nizu zmag tik pred končnico na poti navzgor. A optimizem zdaj med privrženci železarjev zbuja predvsem delež športnega direktorja Marcela Rodmana. V nasprotju s prejšnjimi sezonami, ko preobremenjeni predsednik kluba Anže Pogačar preprosto ni mogel takoj po sezoni zavihati rokavov in se lotiti strategije nove zime, je zdaj drugače.

Marcel Rodman je nekoč nosil rdeči dres s številko 22, zdaj pa vodi športno strategijo jeseniškega kluba. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Marcel Rodman je nekoč nosil rdeči dres s številko 22, zdaj pa vodi športno strategijo jeseniškega kluba. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Nekdanji reprezentančni kapetan v teh dneh pomaga tudi pri zunanji podobi s poudarkom na trženju in stikih z javnostjo, predvsem pa se je lotil uresničevanja strokovnih smernic. Za začetek se je na Jesenice vrnil vratar Us, iz Tivolija si v Podmežakli želijo še koga od tistih, ki so nekoč že igrali v rdečem dresu. In obenem bi seveda radi obdržali obetavno jedro zadnje sezone.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine