Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Glavič za konec še okrcal Pogačarja

Na hokejskih Jesenicah ne vladajo najbolj rožnati časi, poraz na derbiju z Olimpijo je odnesel trenerja Gabra Glaviča, ki se s klubom ni razšel na najlepši način. 
Gaber Glavič z veliko grenkobe zapušča Jesenice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Gaber Glavič z veliko grenkobe zapušča Jesenice. FOTO: Leon Vidic/Delo
N. Gr.
30. 11. 2018 | 16:53
30. 11. 2018 | 16:56
2:11
Jeseniško moštvo je v novo sezono AHL vstopilo precej oslabljeno, tekmovalni cilji pa so bili vseeno visoki. Po slabem začetku sezone se je krivulja začela nekoliko dvigovati, tudi na nedeljskem derbiju z Olimpijo so Jeseničani igrali dobro, a so tudi nekoliko nesrečno izgubili. 
 
Po porazu se je vodstvo kluba na čelu s predsednikom Anžetom Pogačarjem odločilo za menjavo na trenerskem stolčku in odstavilo Gabra Glaviča, vsaj začasno je vodenje ekipe prevzel Aleš Burnik. Glavič se je za konec z ostro izjavo za medije, ki jo objavljamo v spodnjih vrsticah, poslovil od Jesenic in (vsaj začasno) slovenskega hokeja. 
 
»V zadnjih trenerskih letih sem zelo podrobno spoznal hokej, na drugačen način kot v igralski karieri. Še danes sem edini slovenski vratar, ki je dvakrat obstal z reprezentanco v elitni skupini. Iz izkušenj vem, da je trenerska služba najbolj nehvaležna in zahtevna, a sem jo vseeno sprejel z velikim veseljem, energijo in željo. Ponosen sem, da sem bil del jeseniške zgodbe, a pravi možje zaključijo zgodbo v slogu in zaprejo poglavje, prav bi bilo tudi, da se tako počne na Jesenicah. Anže Pogačar si je dovolil drugačno pot, v njegovih izjavah v povezavi z mojo razrešitvijo je precej laži in hokejskega neznanja, za kar obstajajo jasni dokazi. A bom v dobro jeseniškega hokeja resnico zadržal zase. Le mimo enega dejstva ne morem molče. To, da je bil predsednik jeseniškega kluba edini, ki na zadnjem derbiju ni zmogel nasmeha niti aplavza ob zadetkih in vodstvu njegove ekipe, pove veliko, pravzaprav vse. Verjetno ne ve, da je prizor iz klopi videla celotna ekipa in še kakšen navijač... Jeseniškemu hokeju tudi v prihodnje želim vse dobro, vedno bom ostal navijač.« 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine