Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Fak in Dovžan sploh nista dobila priložnosti za nastop

Norvežani so bili najuspešnejši na tekmi mešanih biatlonskih štafet v Novem Mestu.
Jakov Fak je zaman čakal, da bi lahko štartal. FOTO: Matej Družnik/Delo
Jakov Fak je zaman čakal, da bi lahko štartal. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA, B. E.
14. 3. 2021 | 14:47
14. 3. 2021 | 14:47
1:31
Norveška mešana biatlonska štafeta je zanesljiva zmagovalka tekme svetovnega pokala v češkem Novem mestu. Norvežani so vodili od začetka do konca, na cilju so imeli le s štirimi strelskimi popravami prednost minute in devetih sekund pred Italijani, dodatnih 14 sekund zaostanka pa so si na tretjem mestu nabrali Švedi.

Slovenija je možnost za odmevnejšo uvrstitev zapravila že po prvem nastopu, Polona Klemenčič je imela težave s streljanjem, morala je teči dva kazenska kroga, tako da je predala na zadnjem, 24. mestu. Živo Klemenčič so nato ujeli za krog, kar je pomenilo, da Jakov Fak in Miha Dovžan sploh nista dobila priložnosti za nastop. Slovenija je tako zasedla 23. mesto, za njo je bila le Romunija.

Popoldansko tekmo mešanih parov sta dobila Šveda Linn Persson in Sebastian Samuelsson s časom 37:41,4. Tik pred ciljem sta ugnala Norvežana Ingrid Landmark Tandrevold in Sturlo Holma Lægreida s prednostjoo poldruge sekunde. Tretje mesto je pripadlo Američanoma Susan Dunklee in Seanu Dohertyju. Slovenske dvojice ni bilo na štartu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine