Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Colorado z zmago v Dallasu podaljšal upanje

Hokejisti Colorada so na peti tekmi polfinala zahodne konference NHL v Dallasu premagali domače moštvo Stars s 5:3 in skupni izid v zmagah znižali na 3:2.
Cale Makar je dosegel dva gola. FOTO: Sam Hodde/AFP
Cale Makar je dosegel dva gola. FOTO: Sam Hodde/AFP
P. Z., STA
16. 5. 2024 | 07:39
16. 5. 2024 | 07:40
2:10

Hokejisti moštva Colorado Avalance so na peti tekmi polfinala zahodne konference severnoameriške lige NHL v Dallasu premagali domače moštvo Stars s 5:3 in skupni izid v zmagah znižali na 3:2. Dallas je pred tem vodil že s 3:0 v zmagah, zdaj je Colorado spet v igri, saj bo naslednja tekma v noči na soboto v Denverju.

Dallas je bil tokrat na pragu zmage, saj je na tekmi dvakrat povedel, potem ko sta Joe Pavleski in Miro Heiskanen, ta je proti Coloradu dosegel gol že četrtič v končnici, zadela za 1:0 in 2:1. Branilec Cale Makar z dvema goloma, Artturi Lehkonen, Casey Mittelstadt in Nathan MacKinnon pa so poskrbeli za preobrat in zmago gostov.

Ključen je bil gol MacKinnona tri minute in 10 sekund pred koncem za 5:3 in te razlike gostitelji niso več izničili. Colorado pa je tokrat dobro igral tudi ob številčni prednosti na ledu, saj je v power playju dosegel gola v prvi in drugi tretjini za 1:1 in 2:2.

Colorado se je veselil zmage. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Colorado se je veselil zmage. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

»Za nas so to vse tekme za življenje ali smrt. Vsak od nas se napaja z igro drugega. In danes sem to res čutil. Na ta način smo jim vsilili svojo igro,« je po tekmi dejal Makar.

Zmagovalec dvoboja med Dallasom in Coloradom bo v finalu zahoda igral z eno od kanadskih ekip. V obračunu med moštvoma Edmonton Oilers in Vancouver Canucks je izid po štirih tekmah izenačen na 2:2.

Polfinale zahodne konference:

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3:5

(Dallas vodi s 3:2 v zmagah)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine