Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Branilec zlatega orla med tekmo prvič postal očka

Nepozaben dan poljskega skakalnega asa Dawida Kubackega v Oberstdorfu.
Dawid Kubacki (na sredini) se je takole pred letom dni v Bischofshofnu skupaj z rojakoma Piotrom Zylo (levo) in Kamilom Stochom veselil skupne zmage na novoletni turneji. Foto Christof Stache/AFP
Dawid Kubacki (na sredini) se je takole pred letom dni v Bischofshofnu skupaj z rojakoma Piotrom Zylo (levo) in Kamilom Stochom veselil skupne zmage na novoletni turneji. Foto Christof Stache/AFP
30. 12. 2020 | 19:26
1:39
Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki, ki brani skupno zmago na novoletni turneji, je na uvodni tekmi v Oberstdorfu zasedel 15. mesto. Glede na to, kaj vse je doživel v zadnjih dneh, je še dobro, da se je sploh lahko zbral za svoj nastop na veliki napravi pod Senčno goro.
image_alt
Tekma v Oberstdorfu vendarle tudi s Poljaki


»Želel bi si, da bi bile moje misli tako stabilne kot smuči. Tokrat me je prevevalo veliko izjemnih čustev. Postal sem očka in lahko smo nastopili na tekmi,« je 30-letni Poljak na družbenem omrežju facebook zapisal nad fotografiji s svojimi prostostoječimi smučmi in hčerkico Zuzanno, ki mu jo je žena Marta v Novem Targu rodila med včerajšnjo uvodno serijo preizkušnje v Oberstdorfu.
image_alt
Hčerkica z rojstvom počakala na svetovnega prvaka


Da bo lahko s kolegi iz reprezentance sploh nastopil na njej, je izvedel šele včeraj zjutraj. Šele takrat so namreč nemški prireditelji sklenili, da bodo Poljakom, ki so jih po prvem pozitivnem testu na covid-19 Klemensa Muranke že izključili s tekme, po negativnih izvidih vseh članov ekipe na tretjem testiranju vendarle prižgali zeleno luč za štart.
image_alt
Primož Peterka: V zakonu je šlo, dokler je šlo, zdaj pa ne gre več


»Preprosto nimam pravih besed, s katerimi bi opisal, kako se zdaj počutim. Najprej sem bil malo jezen na vse, ker smo zdrsnili v to situacijo. Toda nato sem se zelo razveselil novice, da so nam kljub vsemu dovolili nastopiti na tekmi,« je izjavil Kubacki.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine