Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Boe do rekordne 15. zmage v sezoni, Slovenca solidna

Pred tem je bil s 14 zmagami v eni sezoni rekorder Francoz Martin Fourcade.
Svetovni pokal 2018/19 se bo končal v nedeljo s tekmama v skupinskem startu. FOTO: Reuters
Svetovni pokal 2018/19 se bo končal v nedeljo s tekmama v skupinskem startu. FOTO: Reuters
STA
23. 3. 2019 | 18:14
23. 3. 2019 | 19:58
3:07
Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je v domačem Oslu po petkovem sprintu dobil tudi zasledovanje za svetovni pokal in dosegel rekordno 15. zmago na 24 tekmah v sezoni. Pred tem je bil s 14 zmagami v eni sezoni rekorder Francoz Martin Fourcade.

Mlajši od bratov Boe je vodil od starta do cilja, si po naskoku iz sprinta lahko privoščil celo tri kazenske kroge, a vseeno slavil prepričljivo zmago. Zadnje metre je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala pretekel sproščeno z norveško zastavo, vseeno pa za 13 sekund ugnal brata Tarjeija.

Tretje mesto je osvojil 32-letni Nemec Arnd Peiffer, ki je v zadnjem krogu prehitel, deset let mlajšega Avstrijca Felixa Leitnerja in slednjemu preprečil, da se prvič v karieri povzpne na stopničke.

Zelo solidno sta se predstavila tudi oba Slovenca. Jakov Fak je s 23. napredoval na 19. mesto, Klemen Bauer pa s 35. na 22. Vmes je kazalo še bolje. Bauer je po obeh streljanjih leže z ničlo napredoval na 14. mesto. Fak je nato popravil en zgrešen strel na tretjem postanku in bil celo 13., Bauer 15. Na koncu sta oba Slovenca grešila, ostala brez boja za deseterico in pokvarila svoj dosežek.

Svetovni pokal 2018/19 se bo končal v nedeljo s tekmama v skupinskem startu.

Žensko 10-kilometrsko tekmo je dobila Slovakinja Anastasija Kuzmina. Brez strelske napake je za kar 1:48 minute premagala Nemko Denise Herrmann, ki je morala v kazenski krog dvakrat in za več kot dve minuti Švedinjo Hannah Oeberg, ki je bila nenatančna enkrat.

Kuzmina se je z drugo zaporedno zmago v Oslu prebila na tretje mesto v svetovnem pokalu. Italijanka Daniela Wierer je 11. mestu iz sprinta dodala 12. v zasledovanju in ima v skupnem seštevku svetovnega pokala zdaj 42 točk prednosti pred rojakinjo Liso Vittozzi. Tudi Kuzmina, ki za Wiererjevo zaostaja 50 točk, ima še teoretične možnosti za skupno zmago. Skupna zmagovalka bo znana po nedeljski tekmi s skupinskim startom.

Edina Slovenka Urška Poje je bila vse do končnice v igri, da drugič letos osvoji točke. Potem, ko so se ji v četrtek izmuznile za dve sekundi na 41. mestu, se je zgodba danes ponovila. Pojetova je bila odlična na strelišču in po dveh krogih napredovala na 33. mesto, kasneje je morala v kazenski krog, z novo ničlo pa se je vnovič prebila na 33. mesto. Spet pa je bila zanjo usodna smučina, saj je do cilja izgubila osem mest, na vnovič 41. mestu pa ji je do točk zmanjkalo pet sekund.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine