Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Bilo je težko, na koncu sem imel že skoraj tekmovalno težo skakalca

Avstrijski trener Alexander Stöckl se je ozrl na večmesečni spor, ki ga je imel z norveškimi smučarskimi skakalci.
Alexander Stöckl je norveške skakalce popeljal do številnih uspehov, Halvorja Egnerja Graneruda do dveh velikih kristalnih globusov. FOTO: Matej Družnik/Delo
Alexander Stöckl je norveške skakalce popeljal do številnih uspehov, Halvorja Egnerja Graneruda do dveh velikih kristalnih globusov. FOTO: Matej Družnik/Delo
16. 9. 2024 | 12:14
16. 9. 2024 | 18:22
1:51

Avstrijski trener Alexander Stöckl je v pogovoru za televizijo NRK podoživel spor z norveškimi smučarskimi skakalci, ki so ga po trinajstih letih »spodili« iz reprezentance. »Bilo je naporno in težko, toda slednjič smo vendarle našli skupni jezik, tako da lahko oboji normalno živimo naprej,« je razkril 50-letni Tirolec in priznal, da so ga zadnji tedni v prejšnji zimi in še nekaj časa po njej psihično zelo obremenjevali.

»Izgubil sem več kilogramov. Na koncu sem imel že skorajda tekmovalno težo skakalca,« je zaupal in pripomnil, da se je kor trener in osebnost razvi(ja)l v smer, ki za nekatere ni bila optimalna. »Ali z drugimi besedami: vztrajal sem pri stvareh, ki so se mi zdele pomembne, drugi pa jim niso pripisovali takšnega pomena. Trudil sem se pač, da bi bili uspešni,« se je razgovoril Stöckl.

image_alt
Timi? On je tisti, ki preskakuje meje skakalnic

Ko je med njim in skakalci enkrat nastala razpoka, je ni bilo mogoče več zakrpati, kar zelo obžaluje. Iz vsega tega se je sicer veliko naučil. »Da se je treba namreč vseskozi razvijati, čisto preprosto. Nikoli ne smeš ostati na mestu,« je poudaril avstrijski trener, ki zdaj deluje kot športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo na Poljskem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine