Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zidanškovi v maratonu pomagalo sokolje oko, Bedene izpadel

Tamara Zidanšek je v drugem in tretjem nizu zapravila vodstvo s 3:0 in 4:1, a na koncu vseeno premagala Eugenie Bouchard. Konec za Dominica Thiema in Aljaža Benedeta. 
Tamara Zidanšek je presenetila favorizirano Eugenie Bouchard. FOTO: AFP
Tamara Zidanšek je presenetila favorizirano Eugenie Bouchard. FOTO: AFP
P. Z., N. Gr.
2. 7. 2019 | 17:04
2. 7. 2019 | 19:53
2:54
London – Potem ko se je Polona Hercog uvrstila v 2. kolo teniškega turnirja v Wimbledonu, v katerem se bo pomerila s 17. nosilko, Američanko Madison Keys, je bila danes uspešna še Tamara Zidanšek. Prvi niz proti Kanadčanki Eugenie Bouchard je dobila s 6:3 in vodila s 3:0 v drugem, toda popustila in izgubila s 5:7. Tudi v tretjem nizu je tekmici ušla s 3:0 in 4:1, pa še enkrat padla v črno luknjo.

Kanadčanka je dobila naslednje tri igre. Sledila je drama. Jeziček na tehtnici se je rahlo nagnil na stran 21-letnice, ki je tekmici vzela servis za 5:4, nato pa tudi sama izgubila igro na začetni udarec. Bouchardova je povedla s 6:5, Zidanškova pa izenačila po težkem boju, v katerem ji je sokolje oko pritrdilo, da je bila žogica za nekaj milimetrov v polju. To je Konjičanki dalo dodatno samozavest, tekmico je v 13. igri pustila za ničli za nov break, nakar je tudi na svoj servis dobila vse štiri točke in se veselila zmage s 6:3, 5:7 in 8:6. Dvoboj je trajal dve uri in 20 minut. V drugem kolu jo čaka Kitajka Wang Qiang, 15. igralka na WTA lestvici.

Uspešna je bila tudi Kaja Juvan, ki je premagala Čehinjo Krystino Pliškovo, 94. na lestvici WTA, s 6:4, 2:6 in 6:4.
Osemnajstletna Slovenka je v prvem nizu dokaj gladko opravila s tekmico, odvzela ji je servis v tretji in peti igri in vodila s 5:1. Pliškova se je sicer vrnila na 4:5, a je nato Juvanova servirala dobro za 6:4. V drugem nizu je Čehinja naredila dva "breaka" in gladko dobila niz, v tretjem pa je mlada Slovenka že v prvi igri odvzela servis tekmici in prednost obdržala do konca.

Aljaž Bedene se je hitro poslovil od Wimbledona. FOTO: Reuters
Aljaž Bedene se je hitro poslovil od Wimbledona. FOTO: Reuters


Izpadel pa je edini slovenski predstavnik v moškem žrebu Aljaž Bedene, ki je dobil prvi niz proti Matteu Berrettiniju, potem pa je Italijan zasukal izid in zmagal s 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (3). Presenetljivo je že na prvi oviri padel finalist Roland Garrosa, 5. nosilec Dominic Thiem, izločil ga je Sam Querrey. V drugi krog je napredovala tudi prva nosilka Ashleigh Barty, ki je premagala ​Kitajko Saisai Zheng s 6:4 in 6:2. V 2. krogu jo čaka Belgijka Alison Van Uytvanck.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine