Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V dvoboju rezervistov boljši španski

Uvodni dan teniškega Davisovega pokala so bili uspešni Španci, Italijani, Nemci in Američani.
Špnaska teniška reprezentanca je Davisov pokal začela brez najboljših Carlosa Alcaraza, ki je kolege spodbujal z rezervne klopi, in Rafaela Nadala. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Špnaska teniška reprezentanca je Davisov pokal začela brez najboljših Carlosa Alcaraza, ki je kolege spodbujal z rezervne klopi, in Rafaela Nadala. FOTO: Pablo Morano/Reuters
G. N., STA
15. 9. 2022 | 07:30
15. 9. 2022 | 07:35
1:41

Teniška reprezentanca Španije je v svojem uvodnem dvoboju 110. Davisovega pokala, ki je razdeljen v štiri skupine, tudi brez svojih najboljših igralcev, Carlosa Alcaraza in Rafaela Nadala, v Valencii, kjer reprezentance nastopajo v skupini B, že pred igro dvojic premagala Srbijo, ki nastopa brez Novaka Đokovića.

Španca sta dobila oba posamična dvoboja, Albert Ramos-Vinolas je premagal Lazsla Đereja, slednji je sicer dobil prvi niz, Roberto Bautista Agut pa je bil po dveh podaljšanih nizih s 7:6 in 7:6 boljši od Miomirja Kecmanovića. Za konec je bila tudi španska dvojica boljša za maksimalno zmago s 3:0.

V skupini A je v Bologni Italija s 3:0 ugnala Hrvaško, Lorenzo Musetti je bil boljši od Borne Goja, Matteo Berettini pa od Borne Ćorića.

Nemčija je v Hamburgu skupini C premagala Francijo z 2:1, v skupini D pa so ZDA v Glasgowu ugnale Veliko Britanijo prav tako z 2:1. Zmagovalca je odločila igra dvojic.

Lanski zmagovalci so bili Rusi, ki pa jih je Mednarodna teniška zveza skupaj z Belorusi zarado vojne agresije v Ukrajini izločila iz tekmovanja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine