Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovo od Prage kot od Palerma – z bolečinami v hrbtu

Kaja Juvan v Italiji močno opozorila nase, na Češkem je izpadla v 2. kolu kvalifikaci, Tamari Zidanšek pa lovorika med dvojicami v Palermu.
Kaja Juvan je v zadnjih dneh opozorila nase, zmotila pa jo je lažja poškodba v predelu hrbta. FOTO: Jure Eržen/Delo
Kaja Juvan je v zadnjih dneh opozorila nase, zmotila pa jo je lažja poškodba v predelu hrbta. FOTO: Jure Eržen/Delo
10. 8. 2020 | 06:01
3:40
Pisan teniški teden slovenskih teniških igralk je sinoči sklenila Konjičanka Tamara Zidanšek z zmago med dvojicami na turnirju v Palermu skupaj z Nizozemko Arantxo Rus. V finalu sta s 7:5,7:5 ugnali domačo navezo Elisabetta Cocciaretto-Martina Trevisan. Zelo obetavna Kaja Juvan, lani po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije mlada športna osebnost pri nas, pa je med Slovenkami na Siciliji v konkurenci posameznic dosegla največ, uvrstila se je med 16 najboljših. V Pragi se nato včeraj ni uvrstila v 2. kolo kvalifikacij.

Glede na njene prepričljive predstave v kvalifikacijah Palerma, nato pa še prvo zmago proti kateri od vodilnih 20 igralk s svetovne teniške lestvice, Čehinji Marketi Vondroušovi, lani finalistki Roland Garrosa, si je obetala morda celo nastop v prestižnem koncu tedna. Toda hud boj za četrtfinale z ugledno domačo igralko Camilo Giorgi je pospremila tudi zaskrbljenost slovenskih privržencev, ki so doma spremljali prenos dvoboja, potem ko so v tretjem nizu našo igralko ustavile bolečine v hrbtu. Sledila je maserska pomoč ob igrišču, najstnica je stisnila zobe, se borila do konca s favoritinjo, ni pa je zmogla izločiti.



Seveda smo že med selitvijo Juvanove s trenerjem Robijem Cokanom na naslednjo postaje sezone v Prago poskusili izvedeti, za kakšno poškodbo gre. »Pregled je pokazal, da vendarle ni nič hujšega. Očitno sem naredila nek nagli gib in ob njem nategnila katero od mišic. Takrat me je zabolelo, upam, da z nadaljevanjem sezone ne bo težav,« nam je iz avtomobila med beneškim letališčem in Prago dejala Ljubljančanka.

Upa, da ji težave s hrbtom ne bodo preprečile ustreznih priprav za odprto prvenstvo ZDA. FOTO: Jure Eržen/Delo
Upa, da ji težave s hrbtom ne bodo preprečile ustreznih priprav za odprto prvenstvo ZDA. FOTO: Jure Eržen/Delo


»Seveda bi bilo lahko v Italiji tudi bolje, toda potem ko sem naredila ta čuden gib, zbranost ni bila več na vrhunski ravni. Pa sem se trudila za vsako točko posebej, nekaj zaključnih žogic tekmice ubranila, malce mi je zmanjkalo za podvig,« se je ozrla k svojemu prvemu »pravemu« turnirju po prekinitvi sezone sredi marca in še dodala: »Podobno kot drugim igralkam se tudi meni sprva ni bilo lahko navaditi na tekmovalni ritem. Pa še kako smo bile vesele, da spet igramo! Obenem je ta turnir ponudil posebne razmere. Na jugu Italije je zdaj zelo vroče, dva nastopa sem imela popoldan v pripeki, dva večerna pa sta tudi zahtevala posebno pripravo, saj je takrat dnevni ritem priprave in počitka poseben,« je še dejala igralka, za katero ni oddiha. Neposredno iz Italije se je preselila na Češko, kjer je najprej ugnala Rusinjo Anastasijo Komardino (7:5, 6:2), nato pa včeraj v 2. kolu kvalifikacij izgubila s Poljakinjo Magdaleno Frech s 6:3, 3:6 in 4:6. In podobno kot v Palermu je tudi tu zaradi zdravniške pomoči morala za nekaj časa prekiniti svoj nastop.

V glavnem turnirju se bo Polona Hercog jutri pomerila z drugo igralko sveta Simono Halep, Zidanškova pa bo prišla s pokalom iz Palerma na posamični dvoboj z domačo igralko Kateřino Siniakovo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine