Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Ruski medved prilomastil med 32 najboljših, zanesljiv tudi švicarski as

Drugi nosilec teniškega velikega slama v Wimbledonu, Rus Danil Medvedjev, je uspešno preskočil drugo oviro. V tretje kolo mu je zvečer sledil še Roger Federer.
Ruski as ni imel veliko težav z igralcem, ki ga mnogi vidijo kot naslednika Rafaela Nadala. FOTO: Ben Stansall/AFP
Ruski as ni imel veliko težav z igralcem, ki ga mnogi vidijo kot naslednika Rafaela Nadala. FOTO: Ben Stansall/AFP
STA, J. K., S. U.
1. 7. 2021 | 19:42
1. 7. 2021 | 23:24
3:31
S 6:4, 6:1 in 6:2 je Danil Medvedjev premagal španskega igralca Carlosa Alcaraza, ki je nastopil s povabilom organizatorja in ki je bil z 18. leti najmlajši igralec v glavnem žrebu. Medvedjev se bo v tretjem kolu pomeril z zmagovalcem dvoboja med finalistom 2017 Marinom Čilićem in francoskim kvalifikantom Benjaminom Bonzijem.

image_alt
Aljaž Bedene sanjsko, Kaja Juvan ponovila uspeh kariere


Brez težav se je v nadaljevanje prebil tudi četrti nosilec Nemec Alexander Zverev. V treh nizih je premagal Američana Tennysa Sandgrena (7:5, 6:2, 6:3), od postavljenih igralcev pa sta se morala posloviti Francoz Gael Monfils (13.) – v štirih nizih ga je izločil Španec Pedro Martinez – ter Grigor Dimitrov (18.), ki ni bil kos Kazahstancu Aleksandru Bubliku.

Od glavnih favoritov velja omeniti napredovanje Švicarja Rogerja Federerja, ki je pri 39. letih postal najstarejši igralec v zadnjih 46 letih v tretjem kolu. V treh nizih je premagal Francoza Richarda Gasqueta. Ta je uspel izsiliti 13. igro v prvem nizu, v kateri pa je nato Švicar oddal le eno točko, do konca dvoboja pa še vsega pet iger za zmago s 7:6 (1), 6:1 in 6:4.
 

Hitro slovo tretje nosilke, zmaga Bartyjeve, senzacija Britanke


Ukrajinka Jelina Svitolina se je hitro poslovila od letošnjega turnirja. Od trenutno pete igralke na lestvici WTA in tretje nosilke je bila v drugem kolu boljša Poljakinja Magda Linette, ki je zmagala s 6:3 in 6:4. Izpadla je tudi 15. nosilka, Grkinja Maria Sakari. Polfinalistka nedavnega odprtega prvenstva Francije v Parizu in trenutno 18. igralko na svetu je s 5:7 in 4:6 izgubila z Američanko Shelby Rogers.

Zmagala je prva nosilka Ashleigh Barty, ki je ugnala Rusinjo Ano Blinkovo s 6:4 in 6:3, poleg tretje nosilke Svitoline pa se je poslovila tudi dvakratna prvakinja Wimbledona Viktorija Azarenka. Belorusinja je izgubila proti Sorani Cirstei iz Romunije, bilo je 7:6 (5), 3:6 in 6:4.

Domači ljubitelji tenisa so slavili podvig 18-letne povabljenke Emme Raducanu, ki je šokirala poraženo finalistko OP Francije Marketo Vondroušovo in se že ob svojem debiju v Wimbledonu prebila v tretje kolo. 338. igralka sveta je zasenčila Čehinjo in slavila s 6:2 in 6:4 v nizih ter potrdila uvodno zmago nad Vitalio Diatčenko. Britanska najstnica se je rodila v Kanadi, njen oče je Romun, mati pa Kitajka, klub zaostanku z 0:3 v drugem nizu pa se je nato vrnila v velikem slogu za eno najbolj presenetljivih zmag letošnjega turnirja.

»Mislim, da igranje pred domačim občinstvom gotovo pomaga. Poleg tega sem tudi razmišljala tako, da je lahko vsaka točka moja zadnja, kot da je šlo za zaključno žogico oziroma mojo zadnjo točko tu v Wimbledonu,« je del zmagovitega recepta razkrila Raducanujeva, ki jo zdaj čaka »romunski« obračun s Cirsteo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine