Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Neuničljivi Federer preprečil Isnerju ubranitev lovorike v Miamiju (VIDEO)

Švicarski teniški igralec se je na mastersu 1000 v ZDA dokopal že do četrte lovorike, finale pa končal po dobri uri.
V Miamiju je Roger Federer lovoriko poljubil že četrtič. FOTO: Al Bello/AFP
V Miamiju je Roger Federer lovoriko poljubil že četrtič. FOTO: Al Bello/AFP
31. 3. 2019 | 23:08
31. 3. 2019 | 23:17
2:04
Miami – Ameriški dvometraš John Isner ni ubranil lanske lovorike na domačem teniškem mastersu v Miamiju. Na zadnji stopnički je klecnil pred neuničljivim 37-letnim Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je potreboval le drobec več kot uro neizenačenega finalnega obračuna za zmago s 6:1 in 6:4, s tem pa za četrto lovoriko na tem turnirju.


Le tri oddane točke na svoj servis


Federer, ki je na svoj servis – reci in piši – oddal pičle tri točke (!), se je tako dokopal do stoprve turnirske trofeje, kar ga bo jutri na novi svetovni jakostni lestvici ATP povzdignilo za eno mesto, namesto Avstrijca Dominica Thiema bo odslej četrti. Isner bo, nasprotno, eno mesto izgubil in bo po novem zaokrožal deseterico.


Dvanajst zaporednih nizov


»Kakšen teden je za menoj! Tu sem prvič tekmoval že pred prelomom tisočleta, leta 1999, tu sem tudi dve desetletji pozneje. To mi ogromno pomeni,« je poudaril švicarski veteran, ki je letos v Miamiju oddal zgolj prvi niz prvega dvoboja proti Moldavcu Raduju Albotu, nato pa nobenega več, osvojil jih je kar dvanajst zapovrstjo.


Connors le še osem zmag spredaj


Po novem zaostaja le še osem turnirskih zmag za najuspešnejšim vseh časov Jimmyjem Connorsom. Roger je na mastersih 1000 doslej nanizal že 28 naslovov, štiri manj kot Srb Novak Đoković in pet manj kot vodilni Španec Rafael Nadal. »Jasno mi je bilo, kako želim igrati, kar mi je pomagalo, da nisem zgolj imel načrta, temveč sem ga bil sposoben tudi realizirati,« je pojasnil Federer.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine