Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Na sveti teniški travi letos rekordna denarna pogača

Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so sporočili, da bo letos igralcem in igralkam na voljo rekorden nagradni sklad.
Naslov v Wimbledonu bo branil srbski zvezdnik Novak Đoković, ki je v lanskem finalu ugnal Italijana Mattea Berrettinija. FOTO: Toby Melville/Reuters
Naslov v Wimbledonu bo branil srbski zvezdnik Novak Đoković, ki je v lanskem finalu ugnal Italijana Mattea Berrettinija. FOTO: Toby Melville/Reuters
Š. R., STA
9. 6. 2022 | 16:02
9. 6. 2022 | 16:05
1:23

Ta bo znašal 40,35 milijona funtov (47,387 milijona evrov), kar je 11,1 odstotka več kot lani in 5,4 odstotka več kot leta 2019, ko turnirju oziroma njegovem obisku še ni nagajala epidemija novega koronavirusa, poroča AFP.

Zmagovalca v posamični konkurenci bosta domov odnesla po dva milijona funtov oziroma 2,3 milijona evrov, finalista pa pol manj. Že poraženec v prvem kolu bo prejel 50.000 funtov (58.720 evrov).

Prireditelji so s tem ovrgli špekulacije, da bodo po prepovedi nastopa ruskim in beloruskim igralcem in dejstvu, da turnir ne bo veljal za točke ATP in WTA lestvice, nagradni sklad zmanjšali.

Letošnji Wimbledon se bo začel 27. junija, Srb Novak Đoković bo branil svoj naslov moških posamezno, pri ženskah pa branilke naslova ne bo, Avstralka Ashleigh Barty je namreč končala kariero.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine