Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Na pesku Monte Carla Nadalu ni para

Rafael Nadal je v finalu Monte Carla premagal Keia Nishikorija in se veselil še 11. turnirske zmage v kneževini.
Rafael Nadal je v Monte Carlu vnovič pisal zgodovino.
Rafael Nadal je v Monte Carlu vnovič pisal zgodovino.
N. Gr., STA
22. 4. 2018 | 17:17
22. 4. 2018 | 17:24
2:39
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja v Monte Carlu. Španec, ki je na poti do zmage ugnal tudi Slovenca Aljaža Bedeneta, je v finalu s 6:3 in 6:2 premagal Japonca Keija Nishikorija. To je bila zanj že 11. zmaga na tem turnirju, z njo je tudi ubranil prvo mesto na računalniški lestvici ATP.

Skupno je to zanj že 76. zmaga na turnirjih ATP, z 31. zmago pa je postal tudi rekorder na turnirjih serije masters. Doslej tudi nobenemu igralcu v zgodovini ni uspelo istega turnirja dobiti kar enajstkrat, Nadal se je tako razveselil še enega rekorda v svoji bogati zbirki.

Za Rafaela Nadala se bliža tudi vrhunec sezone in peščeni turnir za grand slam v Rolland Garosu, kjer bo glede na trenutno formo Rafa zagotovo prvi favorit za končno zmago. 


 

Za zmago v pokalu Fed Češka in ZDA


Čehinje so že po prvem dnevu vodile z 2:0, Julia Görges je v prvem nedeljskem dvoboju gostiteljicam vlila upanje, da bi prvič po letu 2014 zaigrale v finalu, potem ko je premagala Karolino Pliškovo, toda to je dokončno razblinila Petra Kvitova, s 6:2 in 6:2 je ugnala nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa Angelique Kerber.

V igri dvojic sta Katerina Seniakova in Barbora Strycova prvi niz dobili s 7:5, nato pa sta Görgesova in Ana Lena Grönefeld dvoboj predali, tako da je bil končni izid 1:4. Češka se je šestič v zadnjih osmih letih uvrstila v finale, v vseh petih dosedanjih primerih je nato osvojila naslov.

Na drugem dvoboju med Francijo in branilkami naslova, reprezentantkami ZDA, je bil po prvem dnevu izid 1:1. Povedle so gostje, potem ko je Sloane Stephens s 7:6 in 7:5 premagala Pauline Parmentier, za izenačenje pa je poskrbela Kristina Mladenović z zmago nad Coco Vandeweghe z 1:6, 6:3 in 6:2. Za Američanko je bil to v pokalu Fed prvi poraz po 13 zaporednih zmagah.

V prvem nedeljskem dvoboju je Stephensova gladko odpravila Mladenovićevo, svojo priložnost pa je nato izkoristila Madison Keys, po izenačenem boju je bila boljša od Parmentierjeve. ZDA so tako zabeležile jubilejno 30. uvrstitev v finale, doslej so 18-krat zmagale.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine