Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Murray se je vrnil s porazom, na OP ZDA le v dvojicah

Teniški zvezdnik Andy Murray se je po 200-dnevni odsotnosti vrnil v konkurenco.
Andy Murray je ob vrnitvi po dolgi odsotnosti naletel na previsoko oviro, na mastersu v Cincinnatiju ga je premagal Richard Gasquet. FOTO: AFP
Andy Murray je ob vrnitvi po dolgi odsotnosti naletel na previsoko oviro, na mastersu v Cincinnatiju ga je premagal Richard Gasquet. FOTO: AFP
STA
13. 8. 2019 | 09:20
13. 8. 2019 | 09:38
2:29
Škotski teniški igralec Andy Murray je izgubil prvi dvoboj med posamezniki po vrnitvi v teniško karavano. Na mastersu v Cincinnatiju, na katerem je nastopil s posebnim povabilom in sicer po 200-dnevni odsotnosti ter operaciji, ga je s 6:4 in 6:4 premagal Francoz Richard Gasquet. Murray ni igral vse od januarja in OP Avstralije, tedaj se je bal, da je zanj zaradi poškodbe boka konec kariere.

"Mislim, da mi je šlo kar dobro. Res je še veliko stvari, za katere si želim, da bi jih naredil boljše, a treba je ostati realen tudi v svojih pričakovanjih. V zadnjih 18 mesecih v bistvu nisem odigral niti ene takšne tekme. Vem, da bo potrebno kar nekaj časa, da pridem do ravni, s katero bom zadovoljen," je po dvoboju dejal Murray.
 

Med posamezniki spet prihodnji teden


Po porazu je napovedal, da na bližnjem OP ZDA v New Yorku, ki se bo začelo 26. avgusta, ne bo nastopil med posamezniki, temveč le v dvojicah. Organizatorji ameriškega grand slama so namreč zahtevali, naj odločitev o nastopu sprejme še pred dvobojem z Gasquetom. "Nisem želel sprejeti posebnega povabila, saj nisem vedel, kako se bom počutil po dvoboju," je pojasnil nekdanji prvi igralec sveta.



"Med in po dvoboju z Gasquetom sicer nisem čutil nobenih bolečin, vendar so bile moje noge zelo težke. In to se še ne bo bistveno spremenilo v nekaj tednih," je še dejal Murray, ki pa bo na OP ZDA zaigral v dvojicah in mešanih dvojicah. Med posamezniki pa se bo meril že prihodnji teden na turnirju ATP v Severni Karolini.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine