Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja ogrozila Estonko, toda zasuka le ni bilo

Ljubljančanka je v 2. kolu odprtega teniškega prvenstva ZDA izgubila proti favorizirani Estonki po uri in četrt.
Tenisačica Kaja Juvan na treningu v Šiški. Ljubljana, Slovenija 21.maja 2020
[Juvan Kaja,tenis,športniki,šport,Ljubljana,Slovenija]
Tenisačica Kaja Juvan na treningu v Šiški. Ljubljana, Slovenija 21.maja 2020 [Juvan Kaja,tenis,športniki,šport,Ljubljana,Slovenija]
2. 9. 2020 | 20:19
2. 9. 2020 | 20:24
4:21
Slovenija nima več adutov v posamični konkurenci odprtega prvenstva ZDA v tenisu. Potem ko se je od turnirja s porazom že v 1. kolu poslovil Aljaž Bedene, je sinoči sledil konec tekmovanja tudi za obetavno Kajo Juvan. Toda najstnica je svoj cilj uresničila. Ugnala je za uvod slabše postavljeno igralko, nakar pa včeraj le ni bila konkurenčna proti favorizirani Estonki Anett Konteveit, 14. nosilki ženskega dela tega prestižnega turnirja iz serije za grand slam.

Ljubljančanka je dvoboj drugega kola po uri in četrt izgubila s 4:6, 1:6, predvsem ob začetku obeh nizov ni bila na tisti ravni, ki bi jo vodila h podvigu zmage proti trenutno eni od bolj vročih igralk na svetovni teniški sceni. »Nedvomno, Anett je zdaj že tik ob najboljših. Točka ali dve, pa bi lahko osvojila že v prejšnjem tednu turnir, ki so ga preselili iz Cincinnatija v New York,« je takoj po koncu včerajšnje predstave dejal Robi Cokan, trener Juvanove, nakar se je še natančneje ozrl k nastopu svoje igralke: »Kaja se je v prvem nizu po tistem uvodnem zaostanku zelo lepo vrnila v igro, a popolnega zasuka nato le ni bilo. Ni kaj, proti tako kakovostni tekmici bi morala biti res zelo prepričljiva, jasno pa je bilo, da ji manjka izkušenj, to je bil vendarle za njo prvi turnir za grand slam v New Yorku na tej trdi podlagi.«

Ob pozitivni energiji in talentu je pred Kajo Juvan lepa teniška prihodnost. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ob pozitivni energiji in talentu je pred Kajo Juvan lepa teniška prihodnost. FOTO: Jure Eržen/Delo


Naša devetnajstletnica se je v nekaterih nastopih po daljši prekinitvi predstavila v lepi luči, v Palermu je ugnala denimo Marketo Vondroušovo iz imenitne šole čeških teniških igralk, lani finalistko Roland Garrosa, tudi uspeh v prvem newyorškem kolu proti Američanki Usue Maitane Arconada ni bil kar samoumeven, saj je Američanka v zadnjih tednih zbrala precej več treninga na trdi podlagi kot mlada slovenska igralka, ki bo danes odpotovala iz New Yorka. Sezono bo nato nadaljevala na turnirju serije WTA v Istanbulu in po tem usmerila misli in svojo energijo k naslednjemu turnirju za grand slam, zadnjemu v tej nenavadni sezoni, v Parizu.
 

Bedene slabše od pričakovanj


Aljaž Bedene ni uresničil cilja o napredovanju v 2. kolo. FOTO: Željko Hajdinjak/CROPIX
Aljaž Bedene ni uresničil cilja o napredovanju v 2. kolo. FOTO: Željko Hajdinjak/CROPIX


Slabše volje pa je ob slovesu z ZDA edini Slovenec v moški konkurenci na odprtem prvenstvu – Aljaž Bedene. Po spodbudnih predstavah prejšnjega tedna in dveh zmagah proti višje postavljenima tekmecema si edini slovenski adut v moški konkurenci turnirja Aljaž Bedene ni mislil, da se bo od odprtega prvenstva ZDA poslovil že v 1. kolu. Na newyorški generalki je igral spodbudno, zbral štiri zaporedne zmage, izpadel pa šele proti Rusu Daniilu Medvedjevu, pred katerim so na lestvici ATP le Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominic Thiem in Roger Federer. Tokrat pa je bil za Ljubljančana usoden igralec novega vala Emil Ruusuvuori, čigar zmaga na zanj prvem turnirju za grand slam je prodrla v središče športne pozornosti na domačem Finskem. Tik ob pripravah nogometne reprezentance za današnjo tekmo z Walesom kot tudi začetkom sezone v KHL, v kateri bodo vnovič igrali hokejisti Jokerita iz Helsinkov.



Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine